26 mars -10

Datum: 2010-03-26 | Tid: 20:18:03
Älskling, jag är så glad för din skull! Vill så gärna skriva och berätta men får vänta tills allt är klart! :)

I måndags var vi hos Lena där Bamse simmade. Han simmade i 12 min.. :) Han var slö så det räckte med 12 min.. Första gången 5 min, andra gången 10 min, måndags 12 min.. :)
Vi pratade även om Bamses fysträning och vi fick träningsprogram för en vecka.. Ungefär som vi brukar göra med honom men några saker lades till som vi aldrig har gjort förut så det är spännande och kul.. :) Men hon tyckte att vår träning med Bamse är jätte bra så där andades vi iallafall ut :D

Martin har även börjat jogga med Bamse nu när det inte finns snö kvar.. Jag däremot måste träna upp min kondition innan jag kan börja jogga med dem, haha..

På söndag lämnar vi Bamse på hunddagis ungefär kl 11, sen åker vi ner till Falkenberg. Ska bli så skönt att få träffa pappa! På måndag blir det ullared, ett måste! Tisdag, farmors begravning.. Onsdag, pappas födelsedag sen åker vi hem..

Vad händer till helgen för er del?

22 mars -10

Datum: 2010-03-22 | Tid: 09:01:42

Här är den andra filmen.. :) ber om ursäkt om ni hör mig eller något så :D"tittut" :)


Jag kunde inte komma på något nytt att lära Bamse så jag bestämde mig för att lära Buster spela död :D han är inte snabblärd men det var roligt ändå.. Har inte lärt in kommandot än.. Ska lära in det idag :)

Ursäkt om ni hör min röst eller något så :D Martin jobbar så jag kan inte be honom lyssna på filmerna, haha..


Idag kl 15.00 är det dags för hundsim.. Kul! :)

Nanna, du undrade vad valpkursen kostade, tyvärr så minns jag inte.. Du frågade även om hundsim.. Det kostar 350 kr varje gång då vi valde att ha Lena med (hon som jobbar där).. Men om man vill göra det själv så kostar det 200 kr.. Bamse får simma varann vecka..

21 mars -10

Datum: 2010-03-21 | Tid: 22:46:41
Har försökt ladda upp filmer på youtube men det går inte :( men lyckades ladda upp en.. Imorgon får ni fler..

Här hämtar han plånboken :D nu börjar jag lära in kommandot.. Jag använder alltså teckenspråk :p


Vi åkte och besökte Haddebo hundpensionat och vi är verkligen nöjda.. Bamse kommer verkligen få det bra där! :)

Nanna, du frågade vad hunddagis och kurserna kostar.. Bamse ska vara på hunddagis 28-31 mars och det blir 600 kr.. (otroligt billigt enligt mig).. Och sen vet jag inte vilka kurser du menar? Har gått på några.. Men den senaste (trix och konster - vardagsaktivering) som vi ska gå kostar 600 kr.. Har gått på valpkurs, unghundskurs, pitbull/amstaffkurs och många öppen träningar så jag vet inte vilken/vilka du menar :D

21 mars -10

Datum: 2010-03-21 | Tid: 11:09:01
Idag ska vi åka oh besöka ett hunddagis som Bamse förmodligen ska vara på när vi är i Falkenberg. Dagiset verkar vara jättebra. Jag hittade dem längensen och sparade sidan isåfall vi behövde hunddaigs. Och det behöver vi nu.. Det ligger 4,4 mil från oss men det spelar ingen roll. Det finns några hunddagis här men ingen av dem känns så jättebra jämfört med det vi ska besöka idag.. Bamse har gått på ett hunddagis förut i några månader.. Det hunddagiset var rätt okej men på sista tiden var det sådär då personalen verkade lite... ja vet inte vilket ord jag ska använda..

Håll tummarna & tassarna att det är bra! :) Jag länkar till sidan sen när vi har besökt dem..

Det blir första gången för oss att lämna Bamse så många dagar. Vi åker 28 mars och kommer hem 31 mars.. Herregud stackars Martin som får stå ut med mitt tjat om att jag saknar Bamse och är orolig :D

Jag har lärt Bamse att hämta plånbok.. Så otroligt söt.. Jag ska filma idag när han hämtar saker till oss.. Om det nu finns någon som vill se :D som syrran sa igår "han är snabblärd". Det är han verkligen.. Har även lärt honom "tittut", haha.. Ska även filma det.. Jag har verkligen inget annat liv än att hitta på något nytt att lära Bamse.. Jag till och med ibland sitter i soffan med godis & klicker och tänker "vad ska jag lära Bamse nu då".. :blush:

Ikväll kommer det bilder & filmer.. Håll utkik ;-P

Förresten, instruktören för kursen sa att det är självklart att det går bra att börja den 6 april istället för den 30 mars :D just nu är vi fyra personer.. Förstår inte att det är så få som är med.. Hur kan man ens tveka att vara med en sån rolig kurs?! :D  men förhoppningsvis blir vi fler sen när kursen börjar..

16 mars -10

Datum: 2010-03-16 | Tid: 21:40:20
30 mars -10 ska vi på farmors begravning i Falkenberg. Ser verkligen inte fram emot den :( men det ska bli så skönt att få träffa pappa igen. Och även de andra också..

Eftersom kursen egentligen startar den 30 mars, så ska vi ringa instruktören imorgon och prata med henne och se vad vi kan göra. Vill ju inte missa ett tillfälle. Ja det löser sig..

Jag håller nu på att forska lite olika hunddagis i Örebro eftersom vi inte vill ta med Bamse till Falkenberg. Vill bara umgås med de andra och inte behöva tänka på Bamse. Vi kommer ju inte må bra där och inte ha lust att aktivera honom då vi är i Falkenberg, så varför ska han drabbas.. Så förhoppningsvis hittar vi bra hunddagig. Jag är väldigt väldigt noga med vilka som tar honom. Hela familjen åker dit och den enda utanför familjen som jag låter passa Bamse bor i Stockholm, så.. Ja det löser sig..

Ja nu till det roliga..

Jag har lärt Bamse att hämta saker till mig och det går verkligen framåt! :) Det senaste är att han hämtar napp.. Felix (syrrans bebis) spottar ju ut napp varje 5 min (okej jag överdriver:D) och oftast hamnar den på golvet! Så varför inte utnyttja Bamse? ;) Han är så otroligt söt när han hämtar den. Jag sa åt honom att ha den kvar i munnen och tog en bild..


Den togs med mobil, därför är bilden inte så bra. Ska ta med kamera nästa gång :)

Idag tog jag en härlig promenad med Bamse & Buster. Bamse fick bära 3,7 kg i sin klövjeväska. Riktigt härlig promenad tillsammans med syrran, mamma, barnen och deras hundar.. Jag har alltså Buster härhemma då syrrans tik löper.. Men snart ska Buster kastreras.. :)

Egentligen ska Bamse få simma på fredag men Martin ska på utbildning på jobbet så vi fick boka om ny tid och det blir på måndag kl 15.00 istället. Då ska vi även prata om Bamses träningsprogram. Det blir spännande! :)

Mycket av snön har smält bort nu så snart kan man börja jogga med Bamse. Nu är det för halt så vi väntar lite med det. Men snart! :) Snart ska man köpa midjebälte och jag funderar på det i Hööks.. Men vi får se.. Ska kolla runt och se vilken som är bäst. Ni som har en sån, var köpte ni er?

Nu ska man gå och mysa med Buster & Bamse! :)

15 mars -10

Datum: 2010-03-15 | Tid: 11:18:38
Kl 02.30 somnade vår älskade farmor in efter en tids kamp mot cancer..

Jag måste bara förstå att hon verkligen är borta :(


Farmor, jag älskar dig. Nu slipper du lida mer.. Vi alla saknar dig!!

13 mars -10

Datum: 2010-03-13 | Tid: 19:47:14
Vet ni vad?!?! Kursen "trix och konster - vardagsaktivering" blir av!!! :thumbup: Vi blir bara tre på kursen men instruktören sa att det är helt okej :)

Men om fler än vi vill hänga med så går det bra.. Så jag ska kolla med några och se om de också vill gå på kursen. Men ingen panik, för kursen blir av!! :D jag är glad...

Kursen börjar den 30/3, 5 tillfälle 1,5 timme varje gång..Jag älskar den bilden! :D

12 mars -10

Datum: 2010-03-12 | Tid: 19:58:20
Måste bara tipsa om den underbara bloggen, Bullenlena. Hittade den sidan idag och jag kommer definitivt följa den! :)

Nyss åte Martin till jobbet. Han är nog hemma vid kl ett.. Jag vägrar gå ut själv nu eftersom det har hänt en del i området nu.. :(

Först blev en 73 årig våldtagen max 50 meter från vårt hem.. Sen (inte samma dag) försökte mannen (de misstänker att det är samma man) våldta en tolvåring max 5 meter från vårt hem!! Utanför vår port var det tre poliser och många personer men vi förstod inte varför eftersom vi kom precis hem. När vi läste tidningen, blev vi chockade. Vi var inte hemma när det hände.. Igår blev någon stulen på sin väska här i området.. Det är otäckt att gå ut själv nu :( Martin vill heller inte att jag ska gå ut ensam.. Men tur att Bamse klarar sig tills Martin kommer hem.. :)

Ja nu har man fixat lite med blogg.. Är det något som inte fungerar hos er så säg gärna till.. :)

11 mars -10

Datum: 2010-03-11 | Tid: 10:34:26
Igår var vi på öppen träning. Tyvärr så tog jag inte med kameran :( men iallafall, det gick bra. Bamse var otroligt duktig! :)

Instruktören sa "Bamse har otroligt fin ögonkontakt med er, han är helt underbar".. Man blir verkligen glad av såna kommentarer :) så nu är det bara att vänta i två veckor till nästa öppen träning..

Kursen som jag ville gå på hos henne, har för få anmälda. Gissa hur besviken jag blev.. Ska försök fixa några och förhoppningsvis blir kursen av..  Ja vi får se hur det blir.. :) "trix och konster - vardagsaktivering" heter kursen..

Håll tummarna att jag lyckas få ihop några! :)

10 mars -10

Datum: 2010-03-10 | Tid: 09:09:07
Så tråkigt Örebro har varit med sina hundkurser/aktiviteter :( jag brukar kolla tre olika hemsidor vad för kurser eller aktiviteter som ska komma.. Men på sistone har det varit så få.. Men nu har det kommit in fler!! :)

Så ikväll är det dags för öppen träning. Äntligen. Det hålls onsdagar jämna veckor.. Så dit åker vi ikväll. Ska bli kul! Ska även prata med instruktören om en kurs som hon ska hålla i (30/3) och fråga vad den innehåller. Sen får vi se om vi ska gå på den.. :)

Ser framemot ikväll!

6 mars -10

Datum: 2010-03-06 | Tid: 16:15:51

Vila i frid, Astor <3

5 mars, kl 16.37 somnade han in.. Syrrans underbara Astor <3

4 mars -10

Datum: 2010-03-04 | Tid: 11:02:02
Förra veckan åkte vi ner till Malmö och stannade där en vecka. Det var väldigt skönt att komma bort från Örebro. Det behövs ibland. 23 feb föddes Felix, systersonen. Tyvärr så var vi i Malmö då :( men Becky skickade mms/filmer varje dag så jag kunde se honom :)

Förra tisdagen var vi hos veterinär eftersom vi misstänkte att Bamse hade ögoninfektion och eventuellt öroninfektion. Ögoninfektion visade sig vara rätt men öroninfektion var inte rätt. Det var något smuts som hade fastnat i hans öron. Så vi fick droppar som vi skulle droppa i varann dag i några veckor. Hjälper det inte så måste vi åka till veterinär här i Örebro och då ska Bamse få lugnande medel, sen spolar veterinär hans öron.
Men redan nu ser det mycket bättre. Även ögoninfektionen verkar vara borta nu :)

Här kommer bilder..

I inhägnaden nära Martins föräldrar.


Wiggo, 8 månader var underbart söt! Han är Martins systerson. Även vår gudson :)


Eftersom vi visste att Bamse kunde vara klumpig och han tror att han är en liten knähund, ville vi vara försiktiga och ha halsband på honom första dagen. Men vi hade tydligen fel för Bamse var väldigt lugn och brydde sig inte. Egentligen blev vi inte förvånade då han är van med barn. Min syster har ju tre småbarn men ändå. :) Väldigt fint att se.


I fredags åkte vi till Storegård hundpark. Men tyvärr så var det alldeles för mycket snö där. Man kunde nästan inte använda grejer som fanns där. Eller ens gå. Väldigt jobbigt! Men vi kommer absolut åka dit varje gång vi är i Malmö! :) kan rekommendera hundparken! Dock inte när det finns snö :D


Ja det blir så att han tar hela soffan :D


Tycker om bilden. Bamse & Martins pappa. Det märks att han tycker mycket om Bamse.. :)
I lördags var vi på Räckan med Martins kusin & hennes hundar. Räckan är ett ställe där hundar kan träffas och leka..
Ni som bor i Malmö, jag rekommenderar er att åka till räckan och storegård hundpark!

Igår var det hundsim som gällde. Igår simmade han ungefär 10 min. Förra gången var det 5 min. Det var underbart att se. De tyckte att Bamse var väldigt duktig och söt.. :) Bamse var väldigt glad när vi kom dit. Han visste vad som skulle hända.När Bamse ska komma in i bassängen, lyfter de honom. Men när han ska upp, går han upp själv.Ja det får räcka.. :) vi ska dit igen den 19 mars kl 11.00.. Ser redan framemot det! :)

Vi pratade även med Lena om Bamses fysträning. Jag berättade att jag är väldigt feg när det gäller fysträning. Ibland oroar jag mig för att han får för lite fysträning eller för mycket. Så Lena föreslog att vi kunde skriva vad vi gör med Bamse från och med idag i en vecka sen mailar vi henne. Så kollar hon och ger tips och så. Ett program om man kan säga så.. :) Så det blir spännande!

Här är Felix, världens underbaraste! <3

3 mars -10

Datum: 2010-03-03 | Tid: 10:57:21
Idag är det dags för hundsim igen! :) kl 14.00.. Så det blir filmer och bilder. Ikväll lägger man in bilder från Malmö & hundsim :)

Håll utkik ;)

1 mars -10

Datum: 2010-03-01 | Tid: 11:24:37
Nu är man hemma igen efter en vecka i Malmö. Det var en riktitg mysig och skön vecka! Skriver mer sen, och även lägga in bilder. Men nyss blev man frågad om man kunde jobba kl tre-nio idag. Självklart tackar man inte nej till pengar! ;) Så jag skriver ikväll efter jobbet eller imorgon.

Förresten, min systerson har äntligen kommit ut. Helt underbart söt! Det kommer bilder på Felix sen också. :)

Skriver sen..

RSS 2.0