30 sep -09

Datum: 2009-09-30 | Tid: 15:54:11


Idag drog jag, Martin & Elenor ut med hundarna till skogen :) Det var riktigt härligt!! Snart går man till busshållsplatsen och möta Linda som ska sova här några dagar :)

Väntar fortfarande på att chefen ska ringa.. Sambon är hemma snart, ska be honom ringa :)

Håll utkik, kommer skriva här sen hur det gick :)

29 sep -09

Datum: 2009-09-29 | Tid: 22:34:28
Klinikens chef kontaktade mig nyss och vill träffa oss imorgon.. Det känns bra.. Så vi får se imorgon vad de säger.. Tror att de ber om ursäkt iaf.. Chockad blev jag när han ringde direkt efter jag skickade sms :) Han mailade och ville att jag skulle sms med mitt nummer så han kan kontakta oss när han är ledig imorgon..

Tror att de vill be om ursäkt och det känns bra.. :)

Berättar mer imorgon!

29 sep -09

Datum: 2009-09-29 | Tid: 20:44:25
Det känns som att man börjar bli sjuk :( Aja hoppas inte..

Idag har det hänt något som jag aldrig har varit med om..

Jag följde med en vän till veterinär idag.. Hund & katt kliniken här i Örebro.. Hennes hund blir alltid orolig när han är hos veterinär och då brukar den ha munkorg så den inte kan bita.. INNAN vi gick in, förklarade hon för veterinären hur hennes hund kan vara och att hon ville passa på att träna hunden. "Visst så kan vi göra" så veterinären.

Vi gick in och då började vännen berätta lite mer detaljer. Veterinären är utländsk och min vän sa att hon bara ville tala om att hunden morrar åt veterinärer och åt de som är mörkhyade..

Då sa veterinären att han vägrar operera hunden och att den är rasist.. Vi stod där och var helt tysta.. Var det ett skämt tänkte vi... Jag frågade om det var ett skämt.. Han sa nej.. Så jag förklarade vad min vän menade.. Men han vägrade lyssna och kallade oss igen för rasister och att vi hade påverkat hunden.. Vi fattade inte då vännen har halvsyskon som är från ett annat land..

Sen sa han "ingen veterinär här vill jobba med den hunden!".. Där blev jag riktigt arg och sa att man inte säger så.. Jag sa att jag trodde att veterinärer uppskattar att ägare berättar något som ägaren kanske tycker de borde veta.. Han vägrade diskutera med oss och bad oss gå därifrån.. Han vägrade hämta chefen och påstod att chefen höll med honom..

Vi gick därifrån och fattade INGET...
Vilken idiot.. Vännen bokade en ny tid hos en annan klinik istället.

Sen hämtade man Azi på stan :) Linda kommer hit imorgon och sover här i några dagar. Blir roligt med sällskap när Martin jobbar! :) På fredag börjar jag själv jobba! Ska börja praktisera på sär elevhem i 6 månader. Ser fram emot det! :) Mer pengar får man ju också ;)

Har varit i inhägnaden där Bamse och Azi fick leka. :)

Nu är man hemma, och det blir mys med Martin framför fotboll som börjar nu snart ;)

Det börjar bli kallt på kvällar nu. Det älskar jag! :)

Nu ska man gåå och mysa med Martin, Azi & Bamse ;)

27 sep -09

Datum: 2009-09-27 | Tid: 19:46:47
Nu är man hemma igen! Orkar inte skriva allt just nu, ville bara tala om att vi är hemma :)

Idag har man varit hos Elenor och firat hennes 25 årsdag, sen var det hundträff idag.. Så nu är vi riktigt trötta efter resan, fiket & hundträffen!

Skriver imorgon :) Svarar på alla kommentarer imorgon..

25 sep -09

Datum: 2009-09-25 | Tid: 14:48:33
Snart är det dags att åka till Malmö..

Heeejdå :)


Gammal bild på oss :) Vi lyssnade på en hundinstruktör som pratade :) Eller okej, vi tittade på tolk ;)

24 sep -09

Datum: 2009-09-24 | Tid: 15:40:57
Hittills har det blivit rullskridskor med Bamse och så har man finslipat några saker :) Det blev en längre tur än vad det brukar vara idag.. Det gick bra och Bamse fick springa lite :) Han älskar verkligen det :)

Igår skulle det bli träning i inhägnaden men när vi gick det, började Bamse varva upp. Han började fokusera på att bara få komma in. Så jag bestämde mig för att träna honom genom att gå fram och tillbaka.. Det finns alltså en stig in till inhägnaden.. Så fort vi gick förbi den, svängde han till höger till stigen (Bamse är alltid på min vänstra sida). Men han fick inte gå in den.. Vi gick där i ungefär 30 minuter.. Till slut blev han lugn och brydde sig inte.. :) Så man berömde honom och sen gick vi hemåt.. Han brukar bli glad när vi är på väg till inhägnaden men inte så att han inte lyssnar eller så. Man kan gå till inhägnaden eller förbi utan att han tror att vi ska gå in där, Men just igår, verkade det som att han visste att vi skulle gå in och började varva upp.. Då tycker jag att det är viktigt att träna :)

Förut var man tvungen att alltid träna honom men nu är det sällan att han reagerar sådär. Det var längesen att han var sån som igår.. Det var lite "oj de var ett tag sen" :p

Hm, ser att texten är lite konstig men strunt i den om ni inte förstår ;)


Här kommer artikeln som jag pratade om:

"En princip alla etologer är eniga om är att alla beteenden är egoistiska. Det innebär att ingen gör något för andras skull - bara för sin egen del. Hallå, där stämmer inte, tänker du. Hönan offrar ju sitt liv för sina ungar genom att lägga sig över äggen när redet brinner. Det kan väl inte vara egoistiskt. Jo, det kan det faktiskt. Låt oss tänka oss att hönan hade fyra ägg i redet. Var och en av ungarna bär på 50% av moderns gener (och 50% av faderns). Hönan själv har naturligtvis 100% av sina egna gener. Genom att offra sig själv förlorar hönan sina egna 100% gener, men de fyra ungarna har tillsammans 200% av moderns gener- Resultatet är därför att fler av moderns egna gener förs vidare, än om hon skulle ha räddat sig själv. Detta kallas the selfish gene-teorin. Det är ett av naturens välkända fenomen att djur offrar sig själv för sina släktingar. Men det är faktiskt egoistiskt eftersom det gör att fler av djurets egna gener förs vidare än om det skulle ha räddat sig själv istället.
Religiösa människor gör ofta en massa för sina medmänniskor. Lönen för mödan får de i himlen. Ännu ett exempel på egoistiskt beteende.
Och kom inte och säg att du köper blommor och konfekt till din fru bara för hennes skull. Det har nog åtskilligt mer att göra med obehaget det skulle innebära om du skulle glömma bröllopsdagen - eller kanske att det är större chans till diverse extraförmåner för dig när frugan är på bra humör. Hallå, vänta lite nu. Man gör faktiskt saker och ting utan baktankar ibland. Jag tycker faktiskt om att göra min fru glad. Japp, där sa du det. Att se din fru glad ger dig en bra känsla. Det är det som är det egoistiska målet med ditt beteende, även om du inte tänker på det själv. Inga problem med att defininera ditt beteende som egoistiskt. Men du behöver inte hänga med huvudet bara för att du är och förblir en egoistisk person, i likhet med alla andra levande skapelser. Så länge det skänker dig glädje att se andra personer nöjda, kan du tryggt karaktärisera dig själv som en sympatisk person.
I samband med hundträning pratas det ofta om will to please - att hunden jobbar för att tillfredsställa ägaren. Det är oprecist. Ingen hund gör någonting för sin ägare. De gör det för sin egen skull! Antingen gör de som ägaren säger för att få godis eller något annat de vill ha. Eller också gör de det för att slippa få ovett eller något ännu värre. Hunden gör aldrig något för att du säger det. Den gör som du säger för att det innebär en eller annan fördel för den själv.
Om du ska lära din hund något, har du två möjligheter. Du kan få hunden att jobba för något den vill ha - eller så får du den jobba för att undgå något den tycker är obehagligt (tvång på vanlig svenska). Ingen hund glr någonting över huvudtaget för ingenting. Uttryck som att hunden ska göra det för mig, inte för godiset illustrerar bara att ägaren inte vet speciellt mycket om beteenden och inlärning"


Vad tycker ni själv?

23 sep -09

Datum: 2009-09-23 | Tid: 18:16:50
Idag fick man hen boken!! Äntligen :) Har börjat läsa lite.. Hittills är den otroligt bra.. :) Finns en "artikel" som jag tycker är så rätt. Ska skriva texten här sen :)

Dessutom fick man hem Härliga Hund tidning idag! Prenumererar ni också på den tidningen? :) Också fick man ju också nytt nr av Kalle anka!! :D

Ja det blir mycket att läsa.. Passar perfekt till helgen då det blir att åka ner till Malmö. Om man kan låta bli att läsa nu fram till fredag :p

I helgen är det dop/vigsel.. Jag och Marin blir gudfaddrar till Wiggo, Martins systerson :)

Syrran och hennes familj passar Bamse. Ingen ide att ta med honom.. Andra gången vi lämnar honom :( Jag vet att de kommer ta hand om honom men ändå.. Stackars dem som får stå ut med mina sms ;) "har Bamse ätit?", "har ni varit ute med Bamse långt?", "vad gör Bamse?".. Ja de får minst ett sms i timmen.. ;p

Jag vet att syrran älskar Bamse och gillar att ha honom (förhoppningsvis) men jag föredrar att ha honom för mig själv! ;)

Ja ikväll blir det att gå ut och träna Bamse.. Först väntar jag hem Martin som slutar snart.. Det väntar en överraskning i kylen. Havretårta som han (och jag) älskar :) han förväntade sig en tårta igår men det blir idag istället så där kommer han bli överraskad! :)

Blir lite tokig på mig själv.. Jag har bestämt att köra DW nu.. Men behöver tips på hur man börjar, hur långt man ska gå, hur mycket bör man börja med? Bamse väger 43 kg ungefär.. Har kollat efter lite information överallt, och i SWBA men känner att jag inte hittar någon information? Eller har jag missat något? Ge hiit tips :)

22 sep -09

Datum: 2009-09-22 | Tid: 14:51:18
Ett stort grattis till Martin som blir 21 år idag!! :)

Igår åkte vi till djuraffär och handlade lite.. Här får ni se vad vi fick med oss hem ;)



"Skosnöre" har han ätit upp :) den håller nog länge den.. ;)


21 sep -09

Datum: 2009-09-21 | Tid: 09:49:52
Igår var vi på hundträff. Härligt var det. Skönt väder, men hade fel kläder på mig så det blev för varmt :( Trodde att det skulle vara lite kyligt..

Vi var några som kom.. Vi gick tillsammans och vi gav tips och råd till varandra.. Bamse var riktigt duktig och jag kunde inte låta bli att vara stolt över honom :) Promenaden var härlig och Bamse hade klövjeväska på sig :)

Sen var vi alla i inhägnaden där vi diskuterade lite om vad vi ska göra. Eftersom det alltid är träning, så bestämde vi oss att släppa hundarna så de får leka lite :)

Det finns bilder på deras hemsida, min kamera batteri var slut så jag kunde inte fota något alls :(

Bamse var så lycklig och sprang runt.. Det blev en liten passivitets övning för Bamse. Vilken skillnad efter jag fick tips! Jag fick alltså tips på hur jag ska göra när han blir frustrerad när det händer mycket omkring honom där han inte får vara med. Men nu lgger han och tar det lugnt. Fattar inte hur ETT tips kan förändra allt. Och det på en gång! :)

Fick tipset förra veckan och vi har tränat övningen fler ggr och och han blev INTE frustrerad någon gång! :)

Vi kunde tyvärr bara stanna där två timmar. Bamse var död direkt när vi kom hem :) Sen blev det fika hos syrran. Tindra krävdes att vi alla skulle ha pyjamas för hon ville ha pyjamas party. Men jag glömde ta med min :( Tindra är altså en underbar tre åring :)

Idag har vi bjudit hem min familj. Imorgon fyller Martin år men han jobbar hela dagen så vi passar på att bjuda dem idag. Kl 6 fikar vi. Sen blir det träning i inhägnaden.. Förhoppningsvis får jag med mig några! :)

Ska också testa motivationsspår, har frågat en bloggare, förhoppningsvis får jag svar snabbt :)

Håller på att kolla runt sele till Bamse. Det är dags att börja med DW :) Vilken hemsida rekommenderar ni? Var beställde ni er?

20 sep -09

Datum: 2009-09-20 | Tid: 15:35:19
Nu är man hemma. Härlig hundträff var det! :) Svarar på era kommentarer lite senare. Ska vila nu med Bamse :)

Berättar mer sen. :)

19 sep -09

Datum: 2009-09-19 | Tid: 19:10:40

Förlåt, Linda :D men love den hårt!

Hon är en underbar vän som äger Bamses kärlek Azi :)
vi seees nästa vecka! Vågar nog inte gissa hur glada Azi & Bamse kommer bli när de ses ;D

19 sep -09

Datum: 2009-09-19 | Tid: 17:29:21
Nu kom man hem från inhägnaden. Har noll ork att ta lång promenad med Bamse idag.. Eller träna.. Har världens huvudvärk :(

Så jag och Bamse gick till inhägnaden med Emil och Robin med Molly (border colle), Kiara (schäfer), Buster (blandras). Bamse fick springa runt och leka :) Jag tränade Bamse lite också och han var duktig :)

Passade även Kiara & Buster i några timmar idag :)

Känns skönt att Bamse i alla fall har fått göra något :)

Igår var vi i inhägnaden och tränade med några andra. Bamse var väldigt väldigt duktig. Var stolt över honom! :)

Bamses kvällsmat får han söka sen. Bara för att jag inte har ork att promenera långt med honom, betyder det ju inte att han inte ska få mentalträning :)

En sak är jag så irriterad över är att folk använder allergi som ursäkt. Känner några som köpte hund (eller katt) och efter två dagar sa "tyvärr så måste jag sälja den pga allergi, suck".. Herregud, har ni ens försökt med medicin?!

Jag själv är allergisk mot djur. För några år sen sa doktorn att jag är allergisk mot djur och att så fort jag kom hem, skulle jag städa mitt rum och sen stänga det. Inga djur fick gå in (han visste att min mamma har hundar). Jag bodde hemma då alltså.. Tror ni att jag gjordet det? Aldrig. Jag ville ha recept på medicin istället. Inte  vill jag ha ett liv utan hundar.

Medicin kostar pengar men det är värt. Medicin (nässpray) hjälper inte varje dag, jag kan ha mina dagar där det är som värst med kliande och svullna ögon men det är bara att gå ut och ta frisk luft. Eller äta allergi tablett som verkar inom en timme. Tabletter tar jag inte varje dag då nässpray oftast räcker. Så där tjänar jag lite pengar. ;)

Ni som är allergiska och väljer att inte ha djur, det respekterar jag! Men inte de som skaffar djur och sen efter två dagar säger att det är pga allergi, det gör mig irriterad. Har ni ens försökt?! Det gör mig irriterad för de säger "åh jag är så ledsen, måste sälja min underbara hund. Vet inte vad jag ska göra". Försök istället om det verkligen är så som ni säger, att ni är ledsna...

Detta är egentligen riktat mot vissa... Behövde bara skriva av mig..

Det kommer bilder från igår lite senare, Har inte fått dem än av andra :)

18 sep -09

Datum: 2009-09-18 | Tid: 14:59:38
Idag är det riktigt fint väder! Imorse när jag vaknade, tog jag Bamse på en 40 minuters promenad. Jag ville passa på när det är fint väder. En mysig promenad var det!

Senare blev jag sugen att ta ut honom på klövjeväska promenad. Så vi gick ut och promenerade. Han uppskattade det! :) Gick förbi en ägare med en hund som drog som fan i koppel.. Och ägaren gjorde inget åt det. Han bara gick.. Tänkte "hur jobbigt är det inte?!". Aldrig skulle jag acceptera Bamse dra i koppel! Aja, kom i alla fall hem nyss :)

Senare idag blir det träning med några andra :) Vet inte än vad vi ska köra för övningar men det bestämmer vi sen i inhägnaden :)

Det kommer bilder sen från träningen ikv :)



En av mina favoritbilder! <3

18 sep -09

Datum: 2009-09-18 | Tid: 11:55:34
En riktigt söt hundhistoria!

En man satte upp en skylt med texten "Valpar till salu". Dessa skyltar brukar dra till sig uppmärksamheten från barn. Snart så uppenbarade sig en liten pojke vid skylten och frågade:


"Hur mycket ska du sälja de här valparna för?"

 

Mannen svarade, "Allt mellan 300 till 500 kronor".

 

Den lille pojken fumlade i fickan och fiskade fram lite växel. "Jag har 25 kronor, kan jag få titta på dem?"

 

Mannen log och visslade. Ut ifrån hundgården kom hans hund Lady springande över golvet, tätt följd av fem små valpar. En valp var långt på efterkälken. Omedelbart skiljde den lille pojken ut den haltande eftersläntrande valpen. Han frågade; "Vad är fel på den där lille hunden?".

 

Mannen förklarade att han veterinär hade sagt till honom att valpen var född med en dålig höftled och skulle halta för resten av sitt liv. Den lille pojken blev verkligt upprörd och sa; "Det är den valpen som jag vill köpa!".

 

Mannen svarade, "Nej, du vill inte köpa den där lilla hunden. Om du verkligen vill ha honom, så ger jag honom gratis till dig." Den lille pojken blev riktigt förargad.

 

Han tittade rakt in i mannens ögon och sa;"Jag vill inte att du skänker honom till mig. Han är värd precis lika mycket som de andra valparna och jag kommer att betala fullt pris. Faktum är, jag kommer att ge dig 25 kronor nu och 10 kronor varje månad tills jag har betalt hela summan."

 

Mannen svarade, "Du ska verkligen inte köpa valpen, min vän. Han kommer aldrig att vara kapabel till att springa, hoppa och leka som andra valpar."

 

Den lille pojken sträckte sig ned och kavlade upp byxbenet och avslöjade ett förvridet, förlamat högerben, stött med en järnskena. Han tittade upp mot mannen och sa; "Nåja, jag springer inte så bra själv, och den lilla valpen kommer att behöva någon som förstår."

 

Mannen bet sig nu i underläppen. Tårar vällde fram i hans ögon. Han log och sa; "Pojke, jag hoppas och ber att var och en av dessa valpar kommer få en ägare som dig".



17 sep -09

Datum: 2009-09-17 | Tid: 19:06:13
Nu är man hemma igen.. Vi var på Antons fotbollsträning och tittade :) Vi passade på att ta med Bamse och träna passivitet.. Han var väldigt duktig, det enda problemet ar att han gärna ville äta gräs :p Men det var bara att säga ifrån några ggr, sen låg han där som om han tänkte "jaha vad ska man göra då?!" :D

Det var kyligt där ute men härligt! Fast man hade foppa utan strumpor.. Inte så smart.. Man frös om fötterna :D

Snart är det dags för innebandy träning för Martin (han är tränare) så man hänger nog med och kollar. :)

Man har beställt hem en bok "Lydnadsträning i teori och praktik" hos canis :) Någon som har den? Eller läst? :) Ge hit med tips på bra hundböcker!

Blev förvånad när det bara kom NÅGRA tips på hundsidor :p

Nu ska man fixa in Bamses mat i hans boll :)

Bamse hälsar "VOFF" :)

17 sep -09

Datum: 2009-09-17 | Tid: 12:52:34
Bilderna blev inte så bra :( Jag skyller på kameran, inte mig ;)

Det var lite mörkt också så... Okej, jag är en dålig fotograf.. Be inte mig att fotografera er om ni vill ha fina bilder.. :)



Deras ögon lyser, jag vet :( det förstör bilderna.. Men jaa.. Jag bara älskar Bamses kontakt med oss! :) Det märker ni säkert på bilderna.. Det är jag mest stolt över.. Han tar alltid själv ögonkontakt med oss även om det är störningar överallt..

Längtar tills nästa gång! För då är det min tur att ta Bamse :)

17 sep -09

Datum: 2009-09-17 | Tid: 09:52:40
Igår var vi på öppen träning.. Bamse var väldigt duktig (som vanligt om man får säga så:) ) Det kommer bilder lite senare..

Sen vi hämtat Bamse, har han visat att han älskar lydnad.. Han älskar att lyssna på oss och vänta på att vi ska ge honom någon uppgift. Har fått många kommentarer om att det är väldigt tydligen att Bamse älskar att lyda en..

Han vill alltid vara en till lags.. När han vet att vi ska träna, ställer han alltid upp på det.. Det märks att han älskar det! "Satsa på lydnad, han kommer bli en stor stjärna inom det" fick jag höra av en hundinstruktör :)

Vi har testat så många saker med honom men inget tilltalar honom lika mycket som lydnad (tex rallylydnad).. Kanske är det för att jag själv tycker att det är roligt? :)

Men det spelar ingen roill om hunden älskar det eller inte, det är ändå viktigt att ha grundlydnad.. Känner tyvärr många som inte tränar sina hundar och sen klagar på att deras hundar inte lyssnar.. Hallå?! Ert eget fel ju! Vissa känenr sig nog träffade....

Är det verkligen ingen som har några hundsidor?! Jag som har MASSA :/

Det kommer bilder sen. Håll utkik :)

16 sep -09

Datum: 2009-09-16 | Tid: 17:10:18
Vet ni några bra/roliga sidor om hundar? Skicka hit i så fall! :) Allt möjligt..

15 sep -09

Datum: 2009-09-15 | Tid: 19:26:28
Det blev rullskridskor med Bamse :) Filmade lite också så här kommer bilder & filmer :)






Bamse är mycket bättre nu.. Förut ville han alltid dra och hade svårt att lyssna på oss när vi åkte rullskridskor. Men nu lyssnar han hela tiden och tar ögonkontakt :) Vi brukar låta honom dra i några meter när vi ger honom kommando :)

Vi åker i korta stäckor då vi inte vill pressa honom för mycket.. Dessutom behöver han tränas lite till :)

15 sep -09

Datum: 2009-09-15 | Tid: 16:19:41
Herregud, jag fortsätter med att skriva aug! :p Men som tur så upptäcker jag det innan jag publicerar :)

Igår fick jag ett svårt beslut :( Har inte beslutat det än.. Så jävligt svårt :( :( Aja, det lär ni få reda på när vi har tagit beslut..

Idag blev det en lång promenad med lite övningar..

Senare tog vi promenad igen och sen var det passivitetsövning. Det gick bra :) Fast han gnällde lite när barnen cyklade runt.. Men duktig var han iaf!

Bamse minns VERKLIGEN klicker. Så man slipper lära in det.. Körde lite övningar med klicker och det satte direkt.. Så underbart att se resultat.. Jag gjorde en övning som jag aldrig hade gjort.. Vet inte hur man ska förklara här men inte det som är poängen :) Men iaf, jag lät honom gissa vad han skulle göra med den saken, jag visade lite bara. Han prövade sig fram och när det blev rätt, klickade jag och belönade honom. Sen testade jag igen. Han gjorde samma sak direkt.. Klickade och belönade :) Ska lära in ordet sen..

Ikväll blir det innebandy träning. Martin är alltså innebandy tränare för ÖDIBF så jag hänger nog med och tittar på :)

Riktigt fint väder idag.. Lite för varmt för Bamse men det är svalare nu och det blir rullskridskor med Bamse sen :)

Ska filma när vi åker rullskridskor..

Håll utkik :)

14 sep -09

Datum: 2009-09-14 | Tid: 09:24:47
God morgon! :)

Idag fick jag mail av Hundens Hus om att hund instruktör utbildning börjar ht -10. Äntligen vet jag när det börjar. Ser fram emot det!! :) Ja jag ska börja på den..

Idag är Martin ledig så vi får se vad som händer idag.. Jag ska börja med klicker igen och jag ska komma igång med det idag.. Förhoppningsvis minns Bamse :) Dumt av mig som "glömde bort" klicker :(

Det kommer några bilder senare idag från igår när syrran har skickat dem :)

Håll utkik :)

13 sep -09

Datum: 2009-09-13 | Tid: 16:41:56
Varje gång jag skriver datum, skriver jag aug! Irriterande :)

Idag var det invigning i varberga skogen så jag & Bamse gick dit med syrran & hennes familj. Systerbarnen fick åka hästvagn, vilket de uppskattade! :) Så jag & Emil med våra hundar satt och väntade på dem. Massa folk var där men Bamse brydde sig inte om dem. Han brukar annars vara glad när det är massa folk. :)

Under en & halv timme kom det fram några äldre människor som tyckte att Bamse var väldigt fin. De ville klappa honom. Visst sa jag. Bamse var kollugn när de klappade dem.. :) Han blir mycket lugnare nu när det kommer folk som vill klappa honom. Egentligen brukar jag säga nej när folk vill klappa honom då Bamse inte är någon klappleksak och så vill jag träna honom att inte alltid hälsa på folk.. Det kom ett gäng med såna invandrare (nej inte rasist) barn gäng och ville klappa Bamse och Kiara. Vi sa nej. Då frågade de "ska de valla får".. Vi bara, "öhh nej".. Vad jag menar med "såna invandrare barn" är de som har NOLL respekt. De som älskar reta upp våra hundar. De som tror att Bamse är en sån farlig ras och tjata om att om den brukar kampa med andra hundar. Blir galen på dem. När jag går ut med Bamse, kommer det ibland fram såna ungar och skrika "voff". Bamse bryr sig inte men det är ändå irriterande. Tänk på att det faktiskt finns hundar som reagerar på sånt. Förhoppningsvis förstår ni vad jag menar.

Efter en & halv timme gick vi hem. Så fort jag sa "varsågod" vid dörren sprang han till köket och drack vatten. Sen var det dags för vår säng (typiskt). Där sov han tills för några minuter sen. Då vaknade han och liksom viftade på svansen "heeej matte!!" :)

Så snart är det dags att gå ut med Bamse :)

Är inte klar med blogg, än :) Men ni ser däruppe, ni kan läsa om Bamse och oss.. "Foton" är inte klart än :)

12 sep -09

Datum: 2009-09-12 | Tid: 11:15:39
Det blir mer lek med design iatället för att uppdatera :) Men det är snart klart :)

Igår åkte Martin rullskridskor och tog med Bamse. Det är en av de bästa Bamse vet :) Senare tog vi en promenad in i skogen där vi gjorde en del övningar med Bamse. Bamse var duktig trots att han var på bus humör :)



Det finns många fler bilder men har ingen ork att lägga in dem :p

Idag fick han hans mat i bollen. Han blev så glad att jag fick lugna ner honom. När han blev lugn, sa jag varsågod. Det syns tydligen på honom att han tycker att det är kul :)

Kl två ska jag åka med syrran med hennes familj till karate som Anton kanske ska börja :) Sen efter ska vi alla promenera i skogen. Då ska Bamse nog ha klövjeväska. Vi får se :)

Martin & Bamse, två underbara män i mitt liv. Vet inte vad jag hade gjort utan dem! <3

10 sep -09

Datum: 2009-09-10 | Tid: 16:58:44
Jag håller på att designa om bloggen nu så det kanske ser lite konstigt :) Men vänta, det kommer bli bättre!

Då komer det finnas en länk till en sida där jag skriver info om mig och en annan om Bamse där vi skriver varför just Bamse osv.. Så håll utkik! :)

Idag blev det promenad med klövjeväska, en lugn dag idag. Hans kvällsmat ska han få söka :)

www.hejmia.se har gjort en hundquiz för oss hundägare i bloggvärlden.
Kopiera, svara och skicka quizen vidare!

1. Vad är det för ras på din hund? American Staffordshire Terrier/Rottweiler

2. Är det en tik eller en hanhund? Hane.

3. Vad kallar du den?
Bamse, tramse, tjockis, babse, bebis, bams (Nej har inte glömt E) :)

4. Har den något kennelnamn?
Nej

5. När är hunden född och hur gammal är den i nuläget?
5 april 2008. 1 år och 5 månader.

6. Har du den för sällskap eller någotning annat (jakt, avel, utställning, vakt,etc)?
Sällskap.

7. Har ni gått/ska ni gå några kurser ihop?
Valpkurs, unghundkurs, Pitbull/Amstaff kurs och även andra småkurser som rallylydnad, agility osv.

8. Är det din första hund eller har du haft hund förut?
Min första EGEN hund

9. Har ni besökt veterinären någon gång?
Åh ja! :) Stackars min sambo :)

10. Det roligaste din hund vet?
Leka med andra hundar..

11. Det tråkigaste din hund vet?
Att vara ute när det regnar

12. Har din hund några vanor/ovanor?
Ja.. Att reta upp Buster som avskyr honom och sen springa därifrån :p Dessutom sover han väääldigt konstigt :)

Sist men inte minst, posta gärna en bild på din älskling!




8 sep -09

Datum: 2009-09-08 | Tid: 19:00:47
Idag åkte vi till Martins jobb med Bamse. Martin är ledig idag men vi åkte dit ändå och Martin visade mig runt :) Hade aldrig varit där så idag passade det bra. Och så kan man ju ta med Bamse också.. Han får alltså ta med Bamse till jobbet när han vill men eftersom jag blir ensam så vill jag hellre ha Bamse hemma. Så man har något att göra :) Men när jag börjar jobba, så tar han med Bamse till jobbet :)

Martin jobbar alltså på bondgård i Norlund :)

Bamse var lite osäker och ville hålla sig i vår närhet.. Men det gick bättre sen och han sprang och lekte med två andra hundar, Kelly & Alfred :) Han luktade på kor och valde att lämna dem ifred :) Gissa hur smutsig han blev! Vi var där i två timmar ungefär och när vi åkte hem, var Bamse riktigt trött. Han fick duscha när han kom hem så han blev ren igen :)

Nu är Martin & Bamse ute med Emil och hans Kiara. Bamse har klövjeväska på sig. Med en kg sammanlagt :) Har valt att öka långsamt men nästa vecka ska vi öka igen :) Antar att det blir en massa killsnack därute nu..

Någon dag i veckan ska jag skriva om när vi köpte Bamse och varför just han osv :)

Varför valde ni just er ras och just den hunden? :)

6 sep -09

Datum: 2009-09-06 | Tid: 14:29:03
Igår åkte vi & Elenor med sin Alfred till Kvinnersta, där vi tränade våra hundar och samtidigt ta en lång promenad. Det blev vittring, godis i träd, balans och lite mer :) Vi var där i ungefär tre härliga timmar..
Det fanns lamor, hästar och kor där.. Bamse var först osäker och ville inte vara nära dem.. Men Martin visade att de inte var farliga och klappade på dem. Då vågade Bamse gå närmare och lukta på dem. Han blev förtjust i hästar och det verkade som att de också blev förtjusta i honom :) Bamse luktade och slickade på dem och sen åt han gräs tillsammans med en häst. Så sött! :) Alfred däremot blev som galen, haha.. Det var sött! :)






Linda, tack för varningen. Ska tänka på det! :)

6 sep -09

Datum: 2009-09-06 | Tid: 10:49:59
Väntar fortfarande på bilderna :) Hoppas ni väntar :)

Måste bara visa ett klipp på Bamse, så söt!



Det var myra som hade kommit in i vårt vardagsrum :) Den hade fastnat i hans tass :)

5 sep -09

Datum: 2009-09-05 | Tid: 17:16:17
Nu är man hemma efter en riktigt härlig dag!! :) Jag skriver och lägger in bilder när jag har fått bilder från Elenor :)

Håll utkik :)

5 sep -09

Datum: 2009-09-05 | Tid: 10:54:37
Upptäckte nyss att jag skrev 4 aug istället för sep. Men ni förstår väl att jag menar sep :)

Ville bara tala om det :) Snart blir det till biblioteket och låna böcker! Sen ska vi ta en låång promenad med Bamse med olika övningar under promenaden.. Jag tar med kameran! :)

Håll utkik :)

4 aug -09

Datum: 2009-09-04 | Tid: 18:38:00
Blir så arg på ägare som knappt gör något med deras hundar. Att de tror att det räcker med att låta dem springa i skogen eller leka med andra hundar några ggr i veckan. Resten är kiss- och bajs rundor.. Det krävs mer än så!

Hundar behöver använda nos och hjärna också. Ge dem hjärnträning, låta dem spåra, söka efter mat/godis, göra olika övningar och mycket mer.. Tänk på det..

Blir så trött på det..

Aja.. Imorgon blir det till biblioteket och låna hundböcker igen :) Förhoppningsvis har de mer att välja på..  Och min blogg måste bli lite mer roligare tycker jag :) Får skriva lite mer om vad jag egentligen brukar göra med Bamse :)

Nu är det dags för promenad..

Hejdå :)

4 aug -09

Datum: 2009-09-04 | Tid: 11:13:12
Självklart uppdaterade jag inte igår :p

Äntligen fredag. För då är Martin ledig och det i EN vecka. Härligt :)

Igår ösregnade det men jag och Bamse drog ut på promensd med klövjeväska, sen blev det inhägnaden och han fick leka med några hundar :) Det fanns en valp på 10 veckor där, tollare. Så söt och Bamse luktade på den. Den verkade vilja leka men Bamse stack därifrån och föredrog att leka med de större :)

Är så stolt över Bamse som har sån respekt för valpar.. Även för chihuahua, han lägger sig alltid ner och leker med dem genom att låta dem hoppa på honom och då leker han försilktigt med dem :)

Det var inte kul för Bamse att vara ute när det var sånt väder. Han avskyr regn och man får liksom tvinga ut honom så jag var snäll mot honom igår. Det uppskattade han :) Han var så trött och utmattad igår att han knappt märkte när Martin höll mat nära hans nos. Så sött! När vi skulle gå hem från syrran, var Bamse sur och gick långt bak. Han ville fortsätta och sova :)

Men det fick han göra när vi kom hem.. :)

Undrar vad som ska hända idag.. Vad jag ska hitta på med Bamse.. Några förslag? :) Inga klövjeväska-promenader idag iaf :)

Vore kul att hitta på något nytt.. :) Får kolla lite runt efter tips..

Jag bara älskar den:

En hunds dagbok

05.30: Startade dagen som en hjälte. När ljuden från tidningen som damp ner i brevlådan väckte mig ur mitt slumrande paradis - smällen antydde ett extra tjock nummer - insåg jag att ingen var vaken. Jag väckte min herre genom att slicka honom i ansiktet. Han verkade arg på sig själv för att han sovit för länge för han skrek och viftade med armarna. Hans irritation verkade, för ett ögonblick, nästan vara riktad mot mig vilket är helfjantigt eftersom det var jag som såg till att han inte fick sparken. Konstigaste grejen dock: Han gick inte till jobbet utan satte sig med en balja kaffe och det extra tunga numret av morgontidningen. Det verkar som om han gör detta en gång i veckan men jag fattar fortfarande inte varför.
07.30: INVASION!!! Folket som bor granne med oss gjorde entre i sin trädgård nyss. Uppenbarligen för att invadera och befästa vårt hus. Genom att skälla och morra informerade jag dem att om de kommer närmare huset ska jag slita varenda lem ur kroppen på dem. Jag lyckades förhala invasionen. Detta upprepas varje dag och man tycker ju att de borde fatta galoppen till slut. Min herre assisterade genom att också skrika. Jag tror inte de hörde honom men det var snällt av honom att vilja hjälpa till.
10.00: Jag blev tvungen att flytta eftersom solfläcken jag så skönt somnat i, flyttat sig ett par decimeter. Det är inte lätt att vara hund.
13.00: Jag har världens mest omtänksamme herre. Låt gå för att han lämnade mig ensam i flera timmar men han hade i alla fall lämnat en överraskning till mig på köksbänken. Han hade till och med slagit in den. Den biten hade han gärna kunnat skippa eftersom det resulterade i att jag fick en massa plast i tänderna. Biffarna var supersmarriga, även om de var lite frusna i mitten. Jag vill inte verka otacksam men att hacka sig igenom fem centimeter stenhård biff är väl kanske inte världens roligaste.
14.00: Det var INTE roligt när min herre kom hem och upptäckte att jag inte ätit upp plasten runt min fina present. Han bara stod och pekade på alla plast bitar och yrade hysteriskt. Jag är ledsen, men han borde veta att plast ger mig gaser som inte är av denna värld. När han rullade ihop den extra tunga morgontidningen förstod jag att han tappat förnuftet så jag ilade iväg mot dörren som lyckligtvis var öppen.
16.00: Spenderade eftermiddagen med flickorna. En mycket produktiv dag. Jag lyckades märka två hela kvarter. "Skvätt som en plätt" är vårt motto. Vi tog ett mellanmål vid vårt favoritfik. Lite köttslamsor och brödkanter som serverades i runda tunnor med mycket lättflyttade lock. Sprang ihop med den där Sebbe som lyfte sitt ben irriterande nonchalant. Tror han verkligen att jag inte känner till hans lilla romans med den där hyndan Miffan från grankvarteret? De senaste tre månaderna fanns det inte en hane i stan som INTE befann sig utanför hennes staket och Sebbe fanns längst fram i gruppen. Jag förklarade för honom att jag inte vill ha med honom att göra.
17.00: Vilken överraskning!!! På vägen hem såg jag en skock skator som mumsade på en liten platt ekorre. Efter ett par dagar i solen hade kroppen mognat och utstrålade en arom som fick mina näsborrar att fladdra i samtycke. Jag rullade mig i den exotiska aromen i flera minuter och när jag ställde mig upp utstrålade jag verkligen Cologne De Vägdöd. Låt Sebbe dregla över Miffan. Han vet inte vad han går miste om.
18.00: Av alla tillfällen att få ett bad! Min herre, fortfarande sur över plastincidenten, tvingade mig att stå ute i den kalla kvällsluften medan han schamponerade och skrubbade mig gång på gång. Varje gång jag skakade av mig allt vatten så blev han också blöt. Tillslut stod han och skakade. Varför i hela världen gör han sådana här saker?
21.00: Dags att sova, fast jag får inte sova i sängen när någon är hemma. Ahhh, en hunds liv.










3 sep -09

Datum: 2009-09-03 | Tid: 11:59:08
Snart blir det klövjeväska promenad med Bamse till Anton skola och hämta honom :)

Igår var Bamse fortfarande väldigt slö.. Allt han ville var att sova :( Men på kvällen var han piggare igen och vi tog en längre promenad.. Idag är Bamse sig själv. Skönt! Aldrig kul att se sin lilla bebis sjuk :(

Inget kul inlägg men men.. :) Uppdaterar lite senare och förhoppningsvis hinner jag ändra lite på design :)

1 sep -09

Datum: 2009-09-01 | Tid: 18:45:52
Idag är lilla Bamse sjuk :( Dålig i mage och så har han spytt en gång.. Rätt slö idag.. Så det bir en lugn dag för honom idag..

Förhoppningsvis är han bra igen imorgon! :)

RSS 2.0