31 aug -09

Datum: 2009-08-31 | Tid: 15:12:06
Ja nu är man piggare! :) Iförrgår blev det mest lek för Bamse :) Vi var i inhägnaden med Elenor & Alfred. Bamse och Alfred lekte medan vi pratade.. Senare på kvällen träffade Bamse en border collie Molly som inte tyckte om Bamse. Bamse stod där och undrade varför Molly inte ville leka. Kanske är det för att Molly är lite osäker på Bamse. Så Bamse gav upp och la sig och tittade med sina sorgsna ögon. Precis som han tänkte "Varför vill du inte leka??". Ja sånt händer :)

Igår var vi på två olika hundträffar. Kl tolv åkte jag och Bamse med några till hundträff i Brickebacken. Vi gick på tipspromenad med hundfrågor. Gissa vem som vann? Behöver jag ens säga något? ;) ;) JAG! :) Fick ny kamp leksak och hund handduk i microfibrer. Precis vad jag behöver!!

Sen fick hundarna sitta medan vi andra pratade. Vi delade med oss lite tips och frågor om olika problem som vi har med våra hundar. Sen tränade vi våra hundar. Bamse var väldigt duktig och fokuserade hela tiden på mig :) Ibland skällade han för att han var frustrerad. Men då ignorerade jag honom. Då slutade han. Fick en del kommenterarer om Bamse vilket var väldigt kul! :) Vi var där ungefär 3½ timmar. Vi var hemma runt kl 4.Finns massa bilder men det räcker med att visa vilka hundar som var där :)

Sen åt hela familjen middag och sen var det hundträff igen halv 6 med hundstyrkan (www.hundstyrkan.se).

Där var Bamse inte duktig. Helt okoncentrerad och väldigt frustrerad. Men det är ju alltid bra att träna honom :) Man blev lite irriterad ibland men samtidigt tänkte jag "om man inte tränar honom vid såna situationer, kan det inte bli bättre". Bamse fick sitta vid en stolpe medan andra hundar tränade. Bamse skällade ibland men sen blev han lugn. Men han fick sitta kvar där, han är sån som alltid vill vara med på allt. Så jag tog chansen att träna honom. Fick lite konstiga blickar från andra precis som om de tänkte "jaha ouppfostrad" men jag försökte att inte bry mig. Vet själv att Bamse är väldigt uppfostrad för att vara 18 månader :) Vi var med på en övning. Sen att han vid en stolpe vid andra övningar.Mitt problem med honom är att han ibland går upp i varv när det är många nya hundar där. Men bara att träna! :) Tror att han behöver träna på att vara passiv i en situation där det händer mycket. Kanske har ni några bra övningar? Ge hit! :)

Vi var hemma runt halv åtta. Då var Bamse väldigt väldigt trött.

Är väldigt stolt över Bamse! :) Även att han var okoncentrerad vid hundstyrkans hundträff.

Imorse vaknade jag och tog ut Bamse. Men han var sur och gick långt bak. Han orkade inte gå ut. Han hann inte vila något igår tills det var kväll. Så han var väl fortfarande trött. Vi gick hem och han sprang direkt till vår säng och sova :)

Idag fick jag världens bästa brev!! Från SKK..
HD: A
ED: 0

Dagen kan inte bli bättre!!! :)

30 aug -09

Datum: 2009-08-30 | Tid: 21:07:35
Idag har det varit en intensiv dag med Bamse. Härligt!! Är för trött för att sitta här och skriva.. Får ta och berätta imorgon när jag är pigg :)

Hoppas ni väntar :)

28 aug -09

Datum: 2009-08-28 | Tid: 11:01:07
Här kommer bilder från igår :)

     

     

     

     

   

 

27 aug -09

Datum: 2009-08-27 | Tid: 21:32:47
Idag promenerade vi och hämtade Anton i skolan. Bamse fick bära klövjeväska och han var duktig :) Anton fick hålla i koppel när vi gick hem. Tycker att det är viktigt att lära barn hur man ska hantera djur och. Anton är bara 6 år men ändå är han rätt duktig tycker jag! Bamse ville gå mot gräsmatta men Anton sa ifrån och sa åt honom att gå till Antons vänstra sida. Bamse lyssnade direkt och gick fot jämt. Har en film på dem i Martin mobil, det togs i juni, Ska lägga in filmen sen :) Försökte filma idag men förstod inte hur Martins mobil fungerade. Förstår inte varför jag inte bad Martin om hjälp. Han stod där och sa "det är bara att trycka på rec". Gissa hur dum jag kände mig! :)

Sen kl åtta träffade vi Bamses uppfödare och Bamses föräldrar :) vi var i inhägnaden och Nila (Bamses mamma) och Bamse lekte. Goliat (Bamses pappa) kunde inte släppas lös då det finns ett hål som Goliat skulle rymma. Så nästa gång ska vi träffas på annat ställe där Goliat också kan släppas :)

Det känns verkligen kul att ha kontakt med Bamses uppfödare och kunna träffas ibland så hundarna kan leka :)

Har fotat en massa. Ja här gången tog jag faktiskt med kameran!! :) Är hos syrran nu så jag kan inte fixa in bilder men imorgon fixar jag :)

Syrran sa "Goliat är en svart Bamse!" :D Ja Goliat och Bamse är väldigt lika varandra! Fast Goliat är svart och Bamse brun :)

Imorgon får ni se bilder!


Nila (brun) & Goliat (svart). Gammal bild på dem :)

26 aug -09

Datum: 2009-08-26 | Tid: 19:16:33
Idag har vi gått på tre promenader med Bamse med klövjeväska :) Han verkar inte märka att han har något på ryggen. Har varit inne på amstaff forum och frågat om lite tips ang klövjeväska då jag inte vill göra något fel :)

Bamse fick sin kvällsmat i sin boll - http://www.nina-ottosson.com/Qulan.htm

Den är så bra! :) Har filmat lite så här kommer några bilder och en film!
Dåligt kvalitet, vet jag :(

26 aug -09

Datum: 2009-08-26 | Tid: 13:47:33
Det blev inte uppdatering igår. Jag kan inte hålla mitt löfte :p Så jag ska nog inte ge några löfte hädanefter :)

Imorse fick jag en post avi. Förstod direkt att det är klövjeväskan som vi beställt. Gissa hus lycklig jag blev! :)

Det är såhär, vi bestämde oss att beställa den väskan som jag sa i tidigare inlägg, quick release dog backpack. Vi åkte och hämtade den. Jag hoppades och hoppades att den skulle passa Bamse. Gissa.... Den PASSADE!!! :)

Men det regnar därute så när det har slutat regna ska vi dra ut och vänja Bamse vid väskan :) Men när vi provade den på Bamse, verkade han inte reagera något. Men vi får se när vi är ute och promenerar lite :)

Äntligen har vi hittat klövjeväska! Hittills kan jag verkligen rekommendera den!
 
Vi valde grön :) Ska fota och lägga upp bilder lite senare så ni får se hur det ser ut på Bamse :)

25 aug -09

Datum: 2009-08-25 | Tid: 12:19:15
Hundtips - en väldigt bra sida tycker jag :)

Uppdaterar mer ikväll :)

23 aug -09

Datum: 2009-08-23 | Tid: 21:49:33
De som känner mig vet att jag kan vara väldig blödig när det gäller Bamse. Det minsta lilla tror jag nästan att det handlar om liv och död. Bamses första år, vågar jag inte gissa hur ofta jag har ringt till veterinär. När det handlar om andras hundar, är jag liksom mer "det är nog ingen fara" men när det gäller Bamse, är det "liv och död!". Stackars min omgivning som får stå ut med mig :)
Idag är jag lite blödig. Sitter och tänker på vad livet vore utan Bamse. Och några punkter skrev jag ner:

*Vem annars ska väcka oss tidigt på morgnar med blöta slick?
*Vem annars ska vi gömma sopor för?
*Vem annars ska välkomna oss när vi kommer hem?
*Vem annars ska tvinga oss ut i hemskt väder?
*Vem annars ska göra oss tokiga genom att ta våra strumpor och lägga dem överallt?
*Vem annars ska göra oss glada igen efter en hemsk dag?
*Vem annars ska titta på oss med sorgsna ögon?
*Vem annars ska charma våra gäster med sitt att vifta svanse, dvs halva ryggen?
*Vem annars ska ge oss blåmärke på grund av svansen?
*Vem annars ska man gosa med innan man sover?
*Vem annars ska trösta oss när vi är ledsna?
*Vem annars ska stöka till sängen som man precis bäddat?
*Vem annars ska förstöra alla leksaker som vi köpt?

Det finns så många fler punkter. Enklare sagt, livet vore ingenting utan Bamse!

22 aug -09

Datum: 2009-08-22 | Tid: 15:08:44
Blir tokig snart. Vi bestämde oss för att köpa klövjeväska nu. Och självklart tänkte vi att det inte borde bli svårt. Inte visste jag hur mycket fel vi har!

Vi letade och kollade runt i djuraffärer men ingen av dem hade. Imorse ringde Martin till den sista djuraffären och frågade om de hade "sierra dog supply" klövjeväska och de sa direkt "nej det har vi inte". Så vi suckade och tänkte att vi får beställa. Jag kollade runt på Internet riktigt lääänge idag. Hittade en som jag är väldigt intresserad av men vet inte om jag vågar beställa hem den då jag vet inte om den är bra.

"Quick Release Dog Backpacking"

Någon som vet något om den eller någon som har? Vore jätte snällt om ni kan berätta!

Men i alla fall.. Martin sa att vi kanske kunde åka till djuraffären ändå. Så vi åkte dit.. Gissa vad jag såg... Sierra dog supply! Irriterad blev jag. Men ja det fanns inte större än S så vi frågade om de kunde beställa hem. Men de försökte få oss att prova ett annat märke som är sämre. Jag sa rakt ut "Nej hur kan jag veta om den inte går sönder och att om den är bra?". Hon sa "Ja jag vet inte. Jo den andra är bättre".. idiot.. Hon vet och ändå föreslår hon det sämre?!.. Beställ hem sa vi.. Så hon beställde hem M och L. VI ska åka dit om två veckor och prova och se om vi är nöjda. Förhoppningsvis blir vi det!

Men jag föredrar nog den på bilden men skulle vilja veta om den verkligen är bra som det verkar.

Ikväll blir det lång promenad med Martin & Bamse :) Vart vet jag inte. Bara att gå.. :) Övningar också men vet inte vad för övningar än.. :) Och här gången tänker jag ta med kameran!!

Linda, du får påminna mig!! ;)

20 aug -09

Datum: 2009-08-20 | Tid: 20:19:25
Idag är Martin äntligen ledig! :) Vi åkte till några djuraffärer med Bamse för att leta efter en klövjeväska till Bamse. Men det fanns inga :( Eller jo, men det märket de hade var dåligt. L var för stor och M för liten! Hur hänger det ihop?? Så de sa att man får köpa ett "bättre" märke. Så vi ska kolla en annan djuraffär i helgen och se om de har. Förhoppningsvis har de. Annars får vi beställa. Men jag föredrar att köpa det i affär så man kan prova på Bamse innan man köper :( Ge hit med tips var man kan köpa klövjeväska!

Sen bestämde vi oss för att ta en lång promenad med Bamse och bara umgås. Vi bara gick. Vi visste inte var vi var. Men det spelade ingen roll. Det var så mysigt! Bamse njöt av att bara ta det lugnt. Sen kom vi till en fotbollsplan som vi inte visste fanns. Det står en skylt där "Rastning av hundar förbjudet". Men vi bestämde att om någon kom på oss, skulle vi skylla på att vi är från Skåne ;) Det är Martin faktiskt och det hör man ju på hans dialekt ;) Det fanns folk där men de såg oss nog inte. Bamse fick springa och var så lycklig. Han hittade någon sönder strumpa som han lekte med. Han sprang överallt med den i munnen. Flera gånger tappade han den och då tvärbromsade han och sprang tillbaka för att hämta den. Vi stod där och log. Det var så sött! Vi passade på att träna på inkallning. Han kom varje gång :) Han är 99% duktig på inkallning nu. Även om han leker med något eller andra hundar. Så skönt. Bara en procent kvar ;)

Sen gick vi vidare och då kom vi till en väg som vi känner igen. Så vi gick hemåt. Bamse var trött och vi också. Nu ligger Bamse i sovrummet där han sover. Han sover nästan alltid i sovrummet när han är riktigt trött.

Självklart glömde man något. KAMERAN!! Förstår inte hur jag kan glömma kameran nästan VARJE gång?!

 Men Martin tog iaf en bild på Bamse med min mobil :)Och så måste jag bara visa några söta bilder på Bamse!


Bamse sover nästan alltid med munnen öppen. Man ler alltid när man ser honom sova. Han sover alltid konstigt :) Nästan varje bild på honom där han sover, är munnen öppen :)

18 aug -09

Datum: 2009-08-18 | Tid: 18:27:11
Igår blev det en del hjärnträning för Bamse. Godis i träd, sök godis, gå förbi utan att ta godiset som jag slängt och så :) Han var väldigt duktig, men han förstod inte att det var klart när det var klart med godis sökande här hemma. Det får vi träna på, ett avslut :)

Och ja.. Det var dags för AD/HD röntgen idag.. Jag var så nervös hela morgonen och Linda fick stå ut med lite tjat från mig. Tack, Linda :)

Jag tog det lite lugnt med Bamse och han fick lite hjärnträning. Jag gömde godis och han fick söka :) Sen gick jag och Bamse till en pizzeria en bit härifrån där min sambo hämtade oss på väg från jobbet. Bamse fick gå en lång promenad innan veterinär :)
VI gick in och Martin anmälde oss. Jag satt där med Bame och var så nervös medan Bamse bara låg där och förstod inget :p
Sen ropade veterinären in oss. Det blev värre och jag var så nerös. Var så säker på att det skulle gå dåligt och att Bamse lider. Ja jag är löjlig vet jag..

Bamse fick lugnande medel och inom två minuter låg han där och sov. Det som tog lång tid innan Azi sov förra gången när jag föjde med Linda dit, hihi :)

Jag satt där och tittade på medan veterinären tog bilder och Martin hjälpte till med att se till att Bamse inte ramlade ner :)  Jag var tårögd när veterinären gick för att titta bilderna som togs. När veterinären kom tillbaks, var jag ännu nervös och tittade hela tiden på Martin som skulle tolka vad veterinären säga. Sen fick jag höra "Det ser bra ut". Men jag kunde inte känna mig lugn, jag ville se bilderna och veta vad det är som ser bra ut med tanke på vad jag skrev tidigare. Bamse fick en spruta för att vakna upp.

Undet tiden följde vi med veterinären och hon visade oss bilderna. Hon förklarade hur det ska se ut om det är dåligt och om det är bra. Hon förklarade och jag kände en STOR lättnad. Bamses bilder såg så fina ut. Jag kunde inte göra något annat än att le!

Men samtidigt försöker jag att inte förvänta mig för mycket tills vi får brev från SKK. Förhoppningsvis blir det inte sämre än C. Självklaet hoppas man på A men inte sämre än C!

Nu är det bara att vänta. Ungefär tre veckor sa de. Håll tummarna!

Avslutar med två bilder på kärleksparet :)

   
De har en sån speciell relation! :)

17 aug -09

Datum: 2009-08-17 | Tid: 15:46:15
Hittills har man haft en riktigt lugn dag. Bamse är fortf väldig trött och sover. Ibland behöver hundar en vilodag och idag är det nog Bamses vilodag :) Så det har blivit vanliga promenader idag men lite senare ska jag ta längre promenad och kanske låta Bamse leka lite i inhägnaden om han är piggare :)

Är väldigt nervös inför imorgon :S För då är det nämligen dags för AD/HD-röntgen. Jag går runt och tänker "tänk om han lider? Tänk om han har E?". Ärligt talat, så vet jag inte hur jag skulle reagera om det visar sig att han har E. Det känns som att jag hellre tänker negativt än positivt. För om jag tänker positivt och sen visar det sig vara dåligt resultat, vem vet hur jag skulle reagera då?? Som flesta vet, så är jag väldigt överbeskyddande och vill alltid tänka på Bamses bästa. Men självklart, om det visar sig att resultat är dålig, gör jag allt för honom! Känner en kvinna, vars hund röntgades, och veterinären sa att det såg bra ut. Så hon var väldigt positiv men när hon fick brev från SKK, visade det sig att hunden har E, (det sämsta). Så nu kollar hon upp med andra veterinärer och se om det verkligen stämmer. Hoppas för hennes skull att det har blivit något fel!

Är rädd att det även händer oss :( Aja, ska försöka att inte tänka alltför negativt

Håll tummarna för oss!

            


     
Förut var han så liten.. Nu TROR han att han fortfarande är liten :)

16 aug -09

Datum: 2009-08-16 | Tid: 21:29:55
Igår skulle vi filma min träning med Bamse men det blev aldrig av. Så idag drog jag och syrran ut och filma :) Men det blev inte bra då det blåste väldigt mycket. Men imorgon ska det filmas igen och då ska jag lägga in filmer. Här gången lovar jag :)

Eftersom jag tycker att man inte ska hela tiden berömma och säga att ens hund är otroligt duktig och så, bestämmer jag mig för att skriva Bamse negativa sidor. Fast det positiva väger absolut mer! :)

En sak som jag avskyr är Bamses skällande när han är frustrerad. Oftast när han vill få som han vill men kan inte då jag inte accepterar det. Det kan vara när jag står och pratar med någon medan Bamse måste sitta där och inte hälsa på personen. Då händer det ibland att han skäller. Men självklart låter jag inte honom hälsa för det. Men det kan vara väldigt frustrerande och jag börjar bli irriterad. Men ja, vad kan jag göra.. Det enda jag kan göra är att träna honom :) Fast man blir väldigt glad när man ser resultat :)
.
Dessutom kan han vara lite busig av sig och tänka "Nej nu tänker jag inte lyssna på matte" och strunta i vad jag säger. Men tack och lov så händer det väldigt sällan nu för tiden. Kanske för att han börjar bli vuxen och mogen? ;)

Imorse när Bamse skulle få mat, ville Tindra ge (typiskt) och sjävklart fick hon det och jag passade på att filma. I slutet av klippet, försökte hon få Bamse att äta men Bamse vet ju att han inte får äta förran man säger "varsågod" så jag fick förklara för Tindra att man måste säga varsågod. Det borde hon veta då hon brukar ge Bamse mat ibland. Men hon kan ju inte komma ihåg allt än :)


15 aug -09

Datum: 2009-08-15 | Tid: 18:01:41
Bamse älskar vattenmelon och idag åt syrran & Tindra vattenmelon. Så när det blev några över, fick Bamse en :)
Dessutom måste jag visa ett klipp med söta Buster (syrrans hund) :)


15 aug -09

Datum: 2009-08-15 | Tid: 11:41:22
Idag jobbar Mackan hela dagen så jag gick hem till syrran. Så tur att vi bor nära så man har alltid sälkskap :) Tack, syrran för att du gör mig sällskap ;D

När jag skulle gå hem till syrran, passade jag på att ta längre väg och samtidigt träna Bamse. Vi tränade "stanna kvar", sättande under gång, ögonkontakt och lite annat. Bamse var väldigt duktig :) Han kan dessa saker men man måste ju ändå träna så han inte glömmer bort det :)

Idag ska jag och syrran gå till inhägnaden och filma min träning med Bamse. Så lite senare kommer det minst ett klipp. Håll utkik ;)

Något som jag verkligen är trött på är att ägare inte tar hundens hälsa på allvar! Bamse kastrerades när han var runt sju månader, för att han inte ska avlas och hundar mår mycket bättre av att vara kastrerade så de inte blir sexuellt frustrerade. Men tyvärr så kastrerar många ägare sina hundar bara för att de tror att det löser problem, som att dra i kopel eller något så. Det är ägares fel, inte hunden! Så kastrera inte hunden för att det ska lösa problem, utan för hundens bästa!

Och en sak till. AD/HD röntgen tycker jag är en ABSOLUT viktig sak då det handlar om hundens hälsa! Bamse ska röntgas den 18 aug och därefter kan vi se vad vi kan göra med Bamse. Nu är vi försiktiga med vad vi gör med Bamse. Vi vet ju inte hur hans höfter är. Vi liksom mjuktränar honom när det handlar om fysiska träningar. Men tyvärr så gör inte många ägare det och det gör mig ledsen. Tänk på er hunds hälsa!

Som ni flesta vet, så tränade en instruktör Bamse 6 gånger gratis då hon är under utbildningen. Jag ska fråga henne om jag får lägga ut några bilder och ett klipp på blogg. Men i alla fall, det var väldigt roligt och jag är väldigt stolt över Bamse! Fick bara höra massa positiva kommentarer om Bamse. Nu känner jag på allvar att vi verkligen har lyckats med Bamse :)

Håll utkik efter inlägg med film ikv ;)

Några filmsnuttar :)

Datum: 2009-08-14 | Tid: 21:40:37
Bamse & Anton
/>

Bamse & Azi
 


Så här glad blir Bamse alltid när han får något gott :)

Tjo :)

Datum: 2009-08-14 | Tid: 20:41:48
Nu har jag skapat ny blogg som jag förhoppningsvis regelbundet uppdaterar :)

Här kommer jag skriva allt möjligt om min hund Bamse som är amstaff/rottweiler, född den 5 april -08 och lite annat :)Håll utkik :)

RSS 2.0