30 okt -09

Datum: 2009-10-30 | Tid: 17:16:33
Vi, syrran & familjen och Benji åkte till Boglundsängen och promenerade där med hundarna..


Det är 3,3 km runt.

Men innan åkte vi förbi DäckTeam nära vårt hem och hämtade däck.. Gratis däck där :) Däcket väger 8,7 kg och Bamse drog den utan problem.. Det märktes att han jobbar mer med däcket.. Men vi har bestämt att Bamse ska värma upp med kättingen på 4 kg och sen dra däcket.. Bamse var otroligt duktig och drog.. Han älskar verkligen det! :)
Bamse gick lös nästan hela rundan men sen tyckte Martin tydligen att det var tråkigt att inte hålla i något så han höll i koppel ibland ;) Även Anton höll i koppel en bit.. Bamse är väldigt duktig och lyssnar på Anton när Anton håller i koppel.. Han har promenerat med Bamse flera ggr (självklart när vi är med!) och Bamse har en sån stor respekt för honom.. Det är vi verkligen stolta över!!

Här kommer bilder

Det blev inte så många bilder.. Är tyvärr dålig på att ta bilder.. :(

Men rundan var riktigt härlig.. När vi snart var framme, tog vi bort sele så Bamse fick vara "fri" och göra vad han ville.. :) Alfred & Kiara fick dra 4 kg och de var duktiga.. Alfred var lite osäker men det går nog snabbt över när han har fått prova några ggr till.. :)

Längtar tills vi får WP sele till Bamse.. Vi ska beställa snart, vi ska bara bestämma hur den ska se ut..

Vad händer till helgen för er alla?

29 okt -09

Datum: 2009-10-29 | Tid: 20:00:28
Imorse fick Bamse söka mat på golvet som syrran hade fixat :) Sen drog jag & Martin och kollat runt lite i affärer.. Sen åt vi på BK med syrran & familjen.. När vi kom hem, åkte Martin rullskridskor med Bamse medan jag latade mig hemma ;p

Sen var vi på öppen träning idag kl 18.00-19.30.. Bamse var väldigt duktig.. Fick även kommentarer om Bamse :blush: vilket är alltid kul!

Så nu ligger Bamse och sover gott här hos syrran medan Martin & Emil spelar innebandy.. Så man har lite sällskap..

Inget kul inlägg men man har i alla fall uppdaterat lite..

Hejdå :)

28 okt -09

Datum: 2009-10-28 | Tid: 21:12:58
Man är lite för trött för att skriva.. Så man slänger in några bilder :)


Innan Martin gick ut med honom till inhägnaden :)


Väntar ute på Emil med hundarna


*blinkar*


*väntar*


Dääääär!!


Där kommer de äntligen!


Emil med Alfred, Kiara & Buster


Väntar på kommandot "varsågod" :) Att få springa och leka..


Väntar... De tyckte nog att det var tråkigt att vänta ;p


Äntligen!


Vad har du nosat på, Kiara? :)


Vackra Kiara!


Kiara & Buster


Innan han kommer på inkallning


Här kommer jag!!


Linda är visst intressant, tycker Bamse :)


Här myser jag & Bamse28 okt -09

Datum: 2009-10-28 | Tid: 14:13:50
Har varit så mycket de senaste dagarna så man har inte haft ork att uppdatera men nu är man tillbaka.. Skriver ikväll om vad som har hänt :) Men snart är det dags att ta en promenad med syrran & familjen och hämta Tindra på dagis.. Bamse får bära klövjeväska eller DW.. Bestämmer mig innan halv tre ;)

Håll utkik :)

23 okt -09

Datum: 2009-10-23 | Tid: 12:41:03
Snart ska man promenera till tåg stationen och träffa Linda :) Då ska vi kolla lite i stan sen promenera (eller åka buss) hem... Vad det blir ikväll får vi se.. :)


Jag och syrran hade inte något att göra en dag.. Så syrran föreslog att vi skulle klä på Bamse.. Så här är resultatet :) Bamse var inte alls glad.. :)


Men hur söt är han inte?! :)

Ja nu är det dags att fixa mig lite och gå..

Hejdå :)

22 okt -09

Datum: 2009-10-22 | Tid: 17:51:06
Idag drog jag ut på DW promenad med Bamse.. Syrran med familjen följde även med :) Vi passade på att hämta Tindra på dagis också.. Bamse drog 4 kg kätting.. Han var väldigt duktig! Här kommer bilder :)Det kommer fler senare när jag har fått alla bilder från syrran :) Jag vet att jag ser helt tokig ut i den jackan.. Alldeles för stor för mig.. Den är Martins.. Byxorna är också hans ;D men vem bryr sig.. De är riktigt sköna! :) Ja jag har en egen jacka.. Varför jag inte använder den, vet jag inte :) Jaja, inte det som är poängen med inlägget.. ;)

22 okt -09

Datum: 2009-10-22 | Tid: 11:21:59
Bamse blev snabbt bättre igår så Martin & Emil drog ut med hundarna. Bamse fick bära klövjeväska med 2,2 kg.. De promenerade till affären. Sjävlklart väntade en av dem ute med hundarna :) Senare på kvällen tog de en promenad igen.. Hundarna fick leka lite i inhägnaden.. Sen fortsatte de promenera.. Bamse uppskattade det när han kom hem.. :)

Idag känner man sig fortfarande dålig så man kanske stannar hemma idag från jobbet.. Egentligen vill jag inte stanna hemma, för då förlorar man ju pengar :( vi får se när det närmar sig.. Börjar kl två idag..

Men innan det ska jag i alla fall dra ut i skogen med Bamse.. DW tror jag att det blir :) Egentligen vill man bara ligga och vila men Bamse måste få göra något.. Martin är på jobbet hela dagen idag så.. Ska ta med mig kameran ut.. Det återstår bara att se om jag ens tar bilder :D Ska försöka få med mig syrran & Emil så man har lite sällskap.. Kanske vill Kiara också köra lite DW..För din skull, Linda :D Linda love den bilden.. Kyckling-Bamse säger hon :)


För din skull, syrran :) Ägget säger syrran.. :) Hon har till och med skrivit två historier om det :p


Buster (svart), Bamse, Kovo (vit/silver)..

Den bilden älskar jag verkligen.. Syrran hämtade Kovo samma helgen vi hämtade Bamse.. Så fort jag såg Kovo, fångade han mitt hjärta på en gång.. Till och med snabbare än Bamse.. Kovo var så speciell och Bamse & han fann varandra snabbt.. De lekte och sov tillsammans..
De var tillsammans nästan varje dag (vi bodde/bor nära).. Vi såg Kovo som en del av oss också då vi var mycket med honom.. Men det fanns ett problem med honom.. Hans mage.. Det var något som inte stoid rätt.. Syrran ringde veterinär och hon fick massa tips som de skulle göra.. Självklart gjorde de allt som de sa.. Men det hjälpte inte.. Efter en månad, skrek han under en natt och lät som om att han hade ont.. Så syrran ringde veterinär och bokade tid.. Jag och Martin tog honom dit då syrran och Emil jobbade.. Inte anade vi att det var sista gången de såg honom..

Vi åkte till veterinären med honom.. De undersökte honom och upptäckte att han hade ont i magen. Varje gång de tryckte på hans mage, skrek han till.. Så de ville ha kvar honom och röntga och ev operera.. Visst sa vi.. Det var lika bra att vi åkte hem då det skulle ta lång tid.. Vi sa hejdå och Martin sa "Hejdå Kosovo".. Vi drev alltid med syrran genom att kalla hunden för Kosovo.. Något som syrran hatade..

Efter några timmar, ringde syrran och var ledsen.. Jag stod framför Martin och såg att det var något som inte stod rätt.. Jag frågade vad hela tiden.. Han pratade alltså i telefon med syrran.. Sen sa han "veterinären ringde och sa att det är allvarligt med Kovo.. De rekommenderar avlivning".. Min första reaktion var NEJ.. Aldrig skulle syrran låta dem avliva Kovo.. Syrran var osäker på vad hon ville göra.. Dessutom visste hon inte vad Emil ville.. Kovo var Emils hund..

Veterinären sa att man inte kunde göra något.. Kovos tarm var nästan bort.. Det hade frätats (eller hur det nu stavas) bort och Kovo led.. Det var mycket ovanligt och veterinären var själv chockad.. Hon hade pratat med sina kollegor och alla var chockade..

De bestämde till sist att låta Kovo somna in för hans skull..

Jag började storgråta och syrran sa att veterinären sa att man kunde komma dit och ta farväl.. Men vi ville inte.. Det skulle göra för ont..

Det tog verkligen ett tag innan jag kunde börja släppa det.. Men än idag kan jag inte titta bilder eller filmer på honom.. Det gör för ont.. Han blev bara 3 månader.. Han är någon som jag verkligen kommer att minnas..

RIP Kovo <3

21 okt -09

Datum: 2009-10-21 | Tid: 16:24:43
Idag är man sjuk :( så man får vila idag.. Bamse är sådär också :( han har varit sådär sen igår. Aja, får se hur det blir ikväll med honom.. Om han blir bättre, så blir det lite lek i inhägnaden :)

Imorgon är det dags att jobba.. Sen är man ledig i över en vecka!! Så skönt :) På fredag kommer Linda.. Lördag är det draghund SM.. Kanske är Bamse med nästa år? ;) Det skulle han älska! Vet i så fall minst en som skulle komma till varje tävling och heja.. LINDA! ;) Det är även draghund SM på söndag..

Ser verkligen fram emot det! Som Lindas sms till mig "Två dagar! :)".. Vi lär snacka om det hela tiden efter helgen, haha.. Alltså, hur underbart är det inte?! :)

På lördag kommer Martins föräldrar hit och hälsar på oss i några dagar.. De bor i Skåne så man träffar dem inte så ofta.. Det blir mycket att göra under helgen.. Mammas 50 års middag, dragund SM, ljusparty, innebandy match och mycket mer.. Självklart ska man göra något med Bamse.. Spåra kanske.. :)


Den bilden togs när vi bestämde oss för honom :) förstår ni nu varför vi valde honom?! :)

19 okt -09

Datum: 2009-10-19 | Tid: 18:29:34
Jag har blivit utmanad av Marina

En riktigt svår utmaning är det dessutom. Det man ska göra är:

Kopiera detta till din blogg,
Utmana 5 personer och berätta det för dem, samt personen som utmanat dig.
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord!
Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn
som svar (förutom på fråga 1).

(Jag använder Bamses namn) :)

1. Vad heter du: Bamse
2. Ett ord på fyra bokstäver: Busa
3. Flicknamn: Berit
4. Pojknamn: Bengt
5. Yrke: Begravningsentreprenör

6. Färg: Blå
7. Klädesplagg: Benvärmare
8. Mat: Burgare
9. Sak i badrummet: Bodylotion  
10. Plats/stad: Boglundsängen
11. En orsak att vara sen: Bryter ben
12. Något man skriker: Bu!
13. Film: Bad Boys
14. Något man dricker: Baileys
15. Band: - (min ursäkt, döv) ;)
16. Djur: Bäver
17. Gatunamn: Balladgatan
18. Bil: BMW
19. Sång: - (samma ursäkt) :)

De jag utmanar är:
Becky, Linda, Silje, Patricia (om ni vill) :)

19 okt -09

Datum: 2009-10-19 | Tid: 11:52:29
Igår drog jag & syrran med hennes familj ut i skogen.. Bamse fick dra 4 kg kätting :) Han var duktig och ibland blev han lite för glad när barnen började springa runt.. Men han blev snabbt lugn.. Kiara fick prova dra några meter och hon verkade tycka att det var kul.. :) Kanske ska de också börja med DW? Hoppss ;) Så man får lite sällskap när Martin är på jobbet..

Igår spred jag ut Bamses kvällsmat på golvet i vardagsrummet så Bamse fick leta upp dem :) Hur brukar ni ge er hund mat, förutom i skål?
Jag brukar sprida ut mat på golvet, gömma några högar överallt i lägenheten, sprida ut i gräsmatta eller skogen,  i Qulan bollen osv.. :) Han älskar att jobba för mat, har jag märkt.. Därför försöker jag variera så mycket jag kan :) Berätta hur ni brukar göra, så kanske får jag (och andra) lite inspiration? :)

Snart är det dags för mig att åka till jobbet.. Men innan ska jag fixa godis i toa pappers rulle så han får leta efter godis.. Jag använder två st nu.. Så han får lukta sig till vilken rulle som har godis i ;)

29 okt är det dags för öppen träning hos HundStyrkan. Ser fram emot det! :)

Vad har ni för planer här veckan? :)

17 okt -09

Datum: 2009-10-17 | Tid: 14:27:57
Hittills har vi bara tagit det lugnt idag.. Det märks att Bamse uppskattar lite vila idag.. :) Ikväll blir det långpromenad eller lite lek i inhägnaden.. Det får vi se när kvällen närmar sig.. Och hur pigg Bamse är då.. :) Nu vill han bara sova.. Fast man måste gå ut med honom snart..

Efter ha läst Lindas blogg om att folk alltid ska gå fram till hunden och bara klappa utan att fråga ägaren först, känner jag absolut igen det.. Det tror jag att alla hundägare gör..
Förut när vi gick ut med Bamse, kom det alltid fram många barn och ville klappa Bamse.. Vi säger alltid nej då vi inte tycker att barn ska klappa hunden utan deras föräldrar i närheten.. Om det är deras föräldrar med, får de ibland klappa.. Jag vet att Bamse aldrig skulle göra någon illa.. Han älskar alla.. MEN om det skulle hända att Bamse biter dem, tror jag att föräldrarna tror på barnet.. Så om det skulle vara så att barnet kom fram till Bamse bakifrån och skrämma Bamse så att han bet barnet utan att mena något, tror jag inte att föräldrarna skulle ta hänsyn till det.. Så därför ska det alltid finnas en vuxen som ansvarar för barnet med..

En dag skällde Martin ut barnen som alltid kom fram.. Sen dess har de lämnat oss ifred.. Äntligen.. Det är sällan vi låter främlingar klappa Bamse.. Dels för att han ska lära sig att inte hälsa på vem som helst, dels för att han inte är någon klapp-leksak..

Många gånger har vi hört "jaså, är det för att han är aggressiv?".. Då känner vi att vi inte orkar förklara varför de inte får klappa Bamse.. Det har till och med hänt att när vi förklarade, himlade de med ögonen som om det bara var en ursäkt..

Snälla.. Fråga först innan ni klappar hunden...


Funderar på att fixa en halloween bild på Bamse ;) vi får se om det dyker en bild på skräck-bamse någon gång.. :)


Bilden togs förra året.. Lite demonaktigt ;)

16 okt -09

Datum: 2009-10-16 | Tid: 12:47:06
Dukes matte har gjort en jättefin teckning på Bamse! :)

Tycks? :)

16 okt -09

Datum: 2009-10-16 | Tid: 12:46:48
Nu har Linda & Azi åkt hem.. Azi ville verkligen inte gå härifrån.. Nu ligger Bamse i vår säng, han saknar nog Azi redan.. Det har varit så härligt under dessa dagarna! :) Det har hänt massa saker.. Men jag visar några bilder och filmer ist :)
När vi tränade lydnad med Bamse, kunde man inte filma mycket då det var fullt i kameran :( så det blev bara filmer på inkallning..

Förhoppningsvis kommer Linda & Azi igen nästa helg :) då ska vi åka< till ånnaboda och titta på draghund SM :) Jag och Linda tjatade rätt mycket om draghund sport och fantiserade oss bort :)

14 okt -09

Datum: 2009-10-14 | Tid: 21:52:29
Idag tränade jag och Martin lydnad med Bamse och det gick bra.. Han var väldigt duktig :) sen avslutade vi med lite lek.. Har filmat lite och det kommer in filmer sen :)

Sen var det öppen träning idag.. Det var 8 hundar där.. Bamse var väldigt duktig som vanligt :)

Igår tränade Martin och Linda med hundarna DW med Örebro WP grupp :) Bamse drog 7 kg och Azi 4 kg.. De gick i ungefär en timme.. Tyvärr så var jag på jobbet så jag kunde inte följa med :( men det gick bra enligt Martin & Linda :)

Det finns så många bilder och filmer att visa.. I nästa inlägg (imorgon) får det bli filmer & bilder :)


12 okt -09

Datum: 2009-10-12 | Tid: 19:49:19
Här kommer några bilder från helgen :) Vi åkte även inlines med Buster, Azi & Bamse men tyvärr så hade vi inte kameran med oss :(


Såhär blir det ofta när Azi är hos oss :)


Kärleksparet :)


Väntar på att få gå ut och dra för första gången :) DW


Bamse var väldigt duktig som drog 4 kg kätting :) han var även lös och gick fot hela tiden


Synd att det blev suddigt :(


Han älskade verkligen det :)


Fin bild på Linza & Azi :)


Även Azi var duktig och drog 4 kg :)


Trötta Bamse :)


Haha så söt :D


Här myser Bamse på Linda ;)


Igår var vi på hundträff och det gick bra :) Bamse fick bära klövjeväska med 2,2 kg.. Vi var där i tre timmar och hundarna var trötta när vi kom hem :) Senare på kvällen promenerade vi och hyrde en film.. Det kommer bilder från hundträffen sen :)

Linda tog hundarna ut i skogen medan jag & Martin var på jobbet. Bamse fick söka sin frukost i skogen :) Halv 4 hämtade Martin & Linda mig på jobbet, sen åkte vi till brukshundsklubben. Bamse drog 4 kg kätting och Azi var lös.. Vi gick i ca 1 km sen körde vi agility.. Bamse var rädd för några hinder men till slut blev det bra och han vågade :) Synd att kameran inte följde med :(

11 okt -09

Datum: 2009-10-11 | Tid: 17:12:55
bloglovin

Idag har man varit på hundträff :) det kommer bilder senare när jag har fått dem från andra :) svarar även på era kommentarer senare..

11 okt -09

Datum: 2009-10-11 | Tid: 00:45:46
Som ni vet så är Linda & Azi här hos oss :) idag åkte vi till biltema och köpte kätting på 4 kg.. Bamse fick börja med DW idag och det gick bra :) så äntligen har man kommit igång med DW! :)

Jag ska fixa in bilder från kameran imorgon från DW idag och sen fixa in här :)

Förut när Bamse var valp, följde vi med Linda till wp träning där de skulle DW.. (typ alla var amstaff) Vi promenerade och då gick vi förbi fotbollsplan och en kvinna stoppade Martin och frågade: "Varför drar hundarna kedja? Är det för att de inte ska anfalla folk?".. Martin blev helt stum och sa "nej de tränar DW"..

Jag tänkte bara herregud vad folk kan tro.... Ja så är det...

Aja, imorgon får ni se bilderna från idag :) håll utkik ;)

8 okt -09

Datum: 2009-10-08 | Tid: 23:00:49
Jag har varit så dålig med att uppdatera, jag vet.. Men man har precis börjat jobba så man hinner inte blogga så ofta nu :)

Idag fick Bamse följa med till innebandy träning, Martin är innebandy tränare för ÖDIBF.. Bamse låg där och tittade på dem som spelade :) Bamse charmade dem, såg jag :)

Han var väldigt lugn och bara låg där medan jag tittade på dem efter jobbet :)

Imorgon kommer Linda & Azi hit igen och stannar här till ondag. Kul! :) På söndag blir det hundträff.. Hela helgen är man ledig också! :)

Nu ska man gå och mysa med Martin & Bamse. Även Buster som vi passar pga Kiara löper :p Buster & Kiara är syrrans hundar..

Jag ska bli bättre på att uppdatera! :)

5 okt -09

Datum: 2009-10-05 | Tid: 21:00:15
Nu skriver man här :) det med veterinären, orkar jag inte mer.. Han sa att han skulle ringa i fredags. Men det gjorde han inte. Igår skickade jag sms och sa att jag var besviken över på att de inte ville göra allt för att alla ska bli nöjda och så. På kvällen svarade han att han inte hade haft tid ocb att han skulle höra av sig snart. Men jag bad honom att prata med min vän istället. Kommer iallafall inte gå till den kliniken igen.

I fredags började jag jobba och hittills trivs jag bra :)

Linda & Azi sov över hos oss onsdag-söndag. Mysigt var det! Azi och Bamse var så lyckliga över att få träffas :) Finare än deras vänskap finns inte. De är helt otroliga med varandra! Bamse fungerar jättebra med alla (Azi också) men just han och Azi är helt otroliga.. De är oskiljbara. Man måste se dem tillsammans för att kunna förstå hur underbart det är att se dem! :)
2 okt -09

Datum: 2009-10-02 | Tid: 09:42:15
Jag skriver och svarar på era kommentarer under helgen :)

RSS 2.0