30 nov -09

Datum: 2009-11-30 | Tid: 14:01:31
Vet ni vad jag har lärt Bamse för nytt? Gäspa... :D jag kan iaf säga en sak, det tog sin tid.. Säkert i en halvtimme innan han började pröva gäspa :) Kommando är "är du trött?".. Det kommer film här veckan. Lovar!

Han är sjukt söt när han gäspar!! Tydligen har jag inget annat för mig, det märks väl på vad han kan.. Helt onödiga saker.. ;)

Nu ska jag fixa mig lite och gå ut på promenad med Bamse innan jobbet.. Syrran tar hand om Bamse i några timmar då Martin också jobbar. Vi båda är hemma vid nio ikväll..

Vad händer för er här veckan?

28 nov -09

Datum: 2009-11-28 | Tid: 16:50:19
Jag & syrran drog ut på DW promenad med Bamse. Han fick dra 8,7 kg.. Han var väldigt duktig :)


Här stannar han helt plötsligt och vill inte dra..


Då tänker jag att han kanske behöver gå på toa..


Så här tar jag bort däcken..


Fri från däcken och vi ska gå på gräset så han kan bajsa (förstod att han behövde det)

Nosar runt..


Klart.. Han behövde bajsa :) därför ville han inte dra..


Här går han utan däcken en stund..

Efter en stund fick han dra däcken igen.. Gissa hur glad han blev.. :)

Längtar tills vi får hem Bamse sele!! Nästa vecka eller om två veckor..

27 nov -09

Datum: 2009-11-27 | Tid: 22:33:16


Vem kommer dit? Det ska jag :thumbup:


Jag har förresten filmat några tricks men ska filma fler imorgon sen fixar jag ihop alla till en film :)

22 nov -09

Datum: 2009-11-22 | Tid: 14:01:51
Vi drog ut på promenad med Bamse, det ösregnade och alla vet att Bamse avskyr (verkligen avskyr) regn. Men här gången verkade han inte lika sur :) Börjar han acceptera regn, tro? ;)


Så här glad var han ;D


Ut från porten..










Han gick för långt ifrån oss tyckte vi så vi vände och gick motsatt håll. Se vad Bamse gör då :) det fungerar jätte bra för oss. För då håller han sig nära och tar mycket ögonkontakt för att se vad vi vill.



Nu ligger Bamse i sängen och sover.. Vad händer hos er idag? Vad har ni för väder? Här regnar det.. Fast det har jag ju redan sagt ;)

Ännu har jag inte filmat Bamses tricks men jag ska.. Ni väntar, hoppas jag ;)

20 nov -09

Datum: 2009-11-20 | Tid: 11:49:11
Igår var Martin och Bamse på öppen träning hos Hundstyrkan medan jag var på jobbet.. Bamse var väldigt duktig och några blev imponerade över att Bamse förstår teckenspråk :)

Idag jobbar jag natt, börjar kl ett.. Hade velat vara hemma men pengar pengar!! ;) Men jag trivs väldigt bra där.. Slutar kl elva imorgon, sen är jag ledig hela dagen och söndag.. Undrar vad som händer då.. Ska filma några tricks som Bamse kan och lägga upp här.. Ska även lära honom lite nytt under helgen.. Några förslag?

Vad händer hos er under helgen?



Såhär reagerar han alltid när han får nytt ben eller något gott som grisöra :D

16 nov -09

Datum: 2009-11-17 | Tid: 18:19:32
Några bilder och filmer :)


Här myser Bamse på mig :)


Här hos syrran :) mitt gudbarn ligger i hennes mage som kommer ut 7 feb :thumbup:


Enda kort som togs i Karlslund.. Självklart blev det suddigt..




Ibland blir han för ivrig och då går det till såhär :D


16 nov -09

Datum: 2009-11-17 | Tid: 17:00:35
Vid ungefär halv tolv åkte vi till Karlslund och promenerade 5 km. Egentligen skulle vi promenera en mil men det var så dystert där borta. Det tycker jag jämfört med förra gången vi var där.. Dessutom regnade det och Bamse avskyr regn..

Självklart var batteri i kameran slut!! Så det blir inga bilder :( gissa hur sur jag blev. Men så fort vi kom hem laddade jag kameran så nu är det fullt :)

Ser att några så gärna vill se film där Bamse stänger dörr så nu har jag filmat men USB finns hemma hos syrran så det blir ingen film nu men ikväll hämtar jag USB. Så ikväll blir det nytt inlägg med film.. Lovar.. :)

På torsdag är det öppen träning hos Hundstyrkan. Ser fram emot det!

Idag skällde Bamse för första gången när vi mötte en man med en hund. Men vi sa ifrån och när vi mötte fler hundar brydde han sig inte. Vanligtvis bryr han sig inte om andra hundar. Han tittar på dem men det är bara att bryta honom. Men just idag skällde han men vi sa iifrån och då slutade han.. Vet inte varför han skällde men så länge han inte gör det igen :)

Har ni snö hos er? I så fall, skicka hit lite..

16 nov -09

Datum: 2009-11-16 | Tid: 23:47:21
Min blogg har varit tråkig vet jag :) men det kommer.. Som vanligt så har det varit DW, långpromenader både med och utan klövjeväska, träning, tricks osv osv.. Bamse stänger alltid efter sig när vi ska gå ut (på mitt kommando).. Haha det ser så roligt ut.. Får ta och filma imorgon :)

Imorgon ska vi promenera 1 mil i Karlslund så det lär bli massa bilder så håll utkik! ;)

13 nov -09

Datum: 2009-11-13 | Tid: 12:49:57
Bamse kan några nya tricks nu.. Som "vad sa du", då ska han nosa i mitt öra i några sek. Och tass på min fot.. :)

Det får ni se när vi filmar tricks.. Det kommer senare då vi håller på att finslipa några..

Man har precis varit ute och promenerat med syrran & Emil till apoteket och handlat lite.. Becky & Emil väntade ute med Bamse, Kiara, Buster medan jag och Martin gick in.. Sen promenerade vi hem.. Senare idag blir det långpromenad men vart vet vi inte än.. ;)

Nu har vi äntligen beställt hem WP sele! Längtar tills vi får den hem.. Beställde den från http://hardcoreharness.se/. Någon annan som beställt hem sele eller något annat från dem? Vad tycker ni isåfall?

När vi går ut på långpromenad, ska jag ta med kamera så ni får se lite bilder sen..

Gissa vad jag fick av Martin?? Desperate housewives säsong 5!! Äntligen.. Så det blir många DH kvällar med syrran ;) Vi är inne på andra cd nu.. Vi har tittat på varje avsnitt sen säsong 1.. Dvd alltså.. Tack älskling!

11 nov -09

Datum: 2009-11-11 | Tid: 09:52:30
Det var varit så tyst i några dagar här då jag har varit sjuk, varit på nattcup (innebandy), jobbat osv.. Så man har inte haft ork att skriva..

Det rullar på med Bamse.. Det dyker upp en film sen med vad han kan.. Just nu finslipar jag några saker, sen filmar jag.. :)

Han ska bli min lilla egna signalhund. Ni som inte vet vad det är, kolla "Signalhund" i google.. :) Jag har varit länge sugen på att utbilda Bamse till signalhund. Men jag ska själv prova lära honom en del saker.. Hur det går, får vi se sen.. :)

Idag ska man jobba men bara halv två till kl sju.. Skönt.. Kanske blir det restaurang ikväll med Martin.. Eller mysa hemma.. :)

Vad har ni för planer till helgen?

6 nov -09

Datum: 2009-11-06 | Tid: 12:06:29
Jag har lärt Bamse att tända lampan i vardagsrummet. Han är väldigt duktig och gör det :) Ska lära in kommando sen när han verkligen vet vad han ska göra.. Han är lite osäker just nu vad han egentligen ska göra.. Så jag tränar honom det.. :)

Ska filma när Martin är hemma så ni får se..

Nu ska man gå till syrran som bakar kanelbullar!! :)

5 nov -09

Datum: 2009-11-05 | Tid: 19:00:11
Bamse har lärt sig nytt trick idag.. "Stäng".. :)

Här är filmen..


I filmen sa jag "stäng".. sen tittade jag mot syrran som filmade.. Hon sa en gång till.. Då sa jag "en gång till?".. Sen tecknade jag stäng igen.. Förhoppningsvis förstår ni.. :)

4 nov -09

Datum: 2009-11-04 | Tid: 19:49:27
Vet ni vad?!?! Det snöööööar äntligen :thumbup:

Igår på jobbet pratade vi om hundar.. Då fick jag frågan om vilken ras jag har.. När jag sa "amstaff" (innan jag skulle säga rottweiler) visste de inte vad det var för ras.. Då visade jag en bild på Bamse i mobil.. Då sa de "jaså kamphund"..

Sjukt att många vet "kamphund" men inte "amstaff".. Men tyvärr så är det så.. :thumbdown:

Många lär känna amstaff genom begreppet kamphund och därför får de oftast fel uppfattning.. Det är väldigt tråkigt..

Nu till det roliga.. Det snöar!! :D

4 nov -09

Datum: 2009-11-04 | Tid: 14:15:51
Den 11 nov har vi varit förlovade i tre år.. :love:
Vad vi ska göra den dagen vet jag inte.. Ska ju jobba halv två till kl sju så det kanske blir middag ute eller något så.. Aldrig fel att äta ute..

Sen i februari firar vi vår 6 årsdag.. Tiden går fort.. Den mannen ska jag definitivt behålla! Förhoppningsvis vill han också behålla mig livet ut :cool:

Idag är man väldigt förkyld och så har man världens huvudvärk.. Så man har inte ork att gå ut och göra något med Bamse just nu.. Väntar tills man är lite bättre, så drar man ut med Bamse.. DW tror jag att det blir.. Eller sticka till ÖBK om Martin orkar när han är hemma..

Ska fixa lite hjärngympa till Bamse.. Mjölkpaket ska jag använda.. Två tomma paket står på disken så passar på att använda dem.. ;)

Ikväll ska Bamse duscha fast det vet han inte än, haha.. Vad brukar ni ha för shampoo till er hund?


Längtar tills snö är här! Här lärde vi oss åka långskridskor.. Jag behöver nog inte säga hur många gånger jag ramlade.. Det ser ni nog själv :D
Här kämpade jag för att lära mig medan Linda & Martin åkte utan problem med hundarna.. Haha..

2 nov -09

Datum: 2009-11-02 | Tid: 09:54:38
Idag bjuder man lite på bilder som togs igår på ÖBK :) Tränade inkallning och läggande under störning.. Han var väldigt duktig.. På ÖBK använder vi longerlina då vi inte vågar riskera att han är lös för det kan hända att han börjar larva sig och springa runt.. Det fanns hundar där så man ville inte störa dem.. Även om jag vet att Bamse är väldigt duktig, använder vi longerlina där tills vi vet till 100%.. Men på andra ställe är han lös.. :)


















Idag ska man jobba igen efter höstlovet.. Börjar kl två så man ska fixa lite här hemms och sen promenera med Bamse..

Kom iiigen, hur brukar ni ge er hund mat förutom i skål? :)

RSS 2.0