31 jan -10

Datum: 2010-01-31 | Tid: 21:39:30
Jag har varit dålig på att uppdatera blogg och kommentera era bloggar.. Det ska bli bättre! :) har varit så trött på sistone. 18 feb ska man träffa en läkare. Det är nog järnbrist. Men vi får se.. Dessutom jobbar man också så man har inte orkat kommentera eller uppdatera.

Imorgon ska vi hämta Anton, då får Bamse dra honom hem.. Då blir det bilder! :)

27 jan -10

Datum: 2010-01-27 | Tid: 11:29:16
23 feb åker vi ner till Malmö och hälsar på Martins familj och släkt. Vi stannar där i ungefär en vecka och för ett tag sen kollade jag runt i Internet vad man kan göra med sin hund där. Vi brukar åka till Räckan, ett ställe där man kan släppa sin hund. Många hundar brukar komma dit. men vi vill göra något nytt. Då hittade jag denna sida Nordens första och största hundpark. Dit ska vi definitivt åka till. Verkar vara jättebra ställe.

Någon som har varit där? Vad tycker ni?

25 jan -10

Datum: 2010-01-25 | Tid: 22:44:55
Jag tror inte att någon har missat hur mycket Bamse betyder för oss och för fyra dagar sen gjorde Martin något som visar hur mycket Bamse verkligen betyder för honom..


Hans finaste tatuering tycker jag :) han har 5 tatueringar totalt nu men den är den finaste! Den dagen Bamse inte finns längre, kommer hans dödsdatum tatueras in efter bokstaven E.

24 jan -10

Datum: 2010-01-24 | Tid: 11:14:52
Igår tog Martin med Bamse till jobbet. Han jobbar alltså på en bondgård. Jag skulle egentligen följa med och vi tänkte sova över där. Men det blev inget så han och Bamse åkte själv. Nästa gång följer jag med! :) Bamse njöt verkligen där. Elenor & Emma med hundarna Alfred & Kelly var också där. Även de jobbar där.

Bamse fick springa fritt där med Alfred och Kelly. Martin har tagit många bilder (ovanligt) och visade mig. Riktigt härligt! Jag var hos Becky och ungarna hela dagen. När de kom hem vid ungefär 19.00, var Bamse riktigt trött. Efter maten, sov han direkt i soffan och det tills vi gick hem.. :) Han var verkligen trött igår.


Kelly & Emma. Gillar den bilden! :)Alfred & KellyHär skakar han av sig :)

Sen gick Martin själv med Bamse, Bamse utforskade hela området :)Här inne i stugan :) Bamse & Alfred


Nu är de äntligen hemma (hos Becky). Bamse var riktigt trött. Det märks verkligen att han hade roligt :D


Denna film togs för några dagar sen. Så fort jag kliar honom på ryggen, lägger han sig direkt på ryggen och vill bli kliad på magen :)

20 jan -10

Datum: 2010-01-20 | Tid: 20:56:58
Jag är världens stoltaste matte!!! :)

Vet inte om jag någonsin har skrivit här om kloklippning. Men i alla fall, när Bamse var valp brydde han sig inte om kloklippning. Det var bara att klippa honom. Men det förändrades långsamt, utan att vi märkte det faktiskt. Eller vi tänkte inte på det. Ju äldre han blev, desto värre blev det.. Han vägrade mer och mer. Så fort man tog från klotången, stack han direkt. Man fick tvinga honom att lägga sig ner. Men svansen var alltid mellan benen och han var riktigt spänd. Han var rädd.

Jag var väldigt frustrerad och förstod inte varför det blev så. Jag själv har aldrig klippat honom då jag är väldigt osäker på hur man ska klippa, han har svarta klor. Så det fick bli Emil som klippte honom. Martin är också osäker men vill lära sig.

Jag letade runt efter information på internet och provade olika. Men inget hjälpte.

För några dagar sen funderade jag på hur jag skulle få det att fungera. Hur jag skulle få honom att acceptera det. Då funderade jag på vad som skulle få honom att acceptera. Då kom jag på att klicker verkligen fungerar bra när jag tränar honom, tex nya tricks eller andra saker. Så jag tänkte att det kanske fungerar vid kloklippning också.

Så jag fixade godis och bad honom göra enkla tricks för att det skulle börja roligt. Sen körde jag "tass" och använde klicker. Egentligen använder jag inte klicker när han väl kan men här gången gjorde jag det.

Det var inga problem, sen hämtade jag klotången. Då stack han direkt. Så jag satte kvar och lockade med godis. Jag lekte med dem och spred ut dem på golvet. Han började bli nyfiken och kom till mig. Då klickade jag.

Sen körde jag tass igen och han var lite osäker. Jag hade klotången bredvid mig. Men det gick snabbt över när han förstod att jag inte skulle klippa honom. Sen flyttade jag klotången bredvid hans tass. Han blev lite osäker igen men det gick snabbt över. Sen rörde jag hans klo med klotången och klicka. Sen avslutade jag när det gick som bäst.

Nästa dag körde jag samma sak. Inga problem där.

Idag ökade jag. Jag skulle låtsas klippa honom men innan jag "klippte", klickade jag. Det gick jättebra! Jag är själv förvånad och trodde aldrig att det skulle gå så snabbt. Han la fram tassen och lät mig "låtsas-klippa" honom utan problem! Sen avslutade jag när det gick som bäst. En sak som ör roligt. Han vägrar titta på. Så fort jag låtsades klippa, vände han bort huvudet :) när jag klickade, tittade han på mig. Otroligt söt. Men han var inte spänd eller något så. Härligt!

Imorgon ska jag fortsätta. Jag är världens stoltaste matte!! :) Måste också ge mig själv en klapp på ryggen som äntligen hittade metoden som passar båda mig & honom!


Jaha är jag så tråkig... :p

15 jan -10

Datum: 2010-01-15 | Tid: 21:47:18
Jag har världens sämsta kamera :thumbdown:

Här kommer några bilderTog inte många bilder då vi promenerade med en vän och hennes hund. Så jag glömde bort att ta bilder :(

Idag körde jag mest hjärngympa med Bamse då jag är riktigt trött idag efter nattpasset.

Jag fixade in skinka i mjölkförpackning. Sen tog jag en kartong och vände den upp och ner. Mjölk under en upp och nervänd kartong. Sen la jag filten över den.. :) Det var svårt och det tog sin tid innan han lyckades få ut den. Synd att jag inte filmade när han lyckades få ut mjölkförpackningen. Han var verkligen lycklig och sprang runt i några sek innan han försökte få ut skinkan :D


Här lyckades han få bort filten och försökte nu få bort kartongen :) Haha kolla hur söt han är som blundar :D

Sen tog jag inga mer bilder :( jag är verkligen irriterad på kameran som fungerar DÅLIGT!

Sen finslipade vi "spela död" och "kanin" :D
Filmen där Bamse spelar död kommer snart.. Under helgen.. Om det nu finns någon som vill se, haha.. :)

15 jan -10

Datum: 2010-01-15 | Tid: 14:39:20
En kall nos
Ett par fuktiga, runda ögon.
En varm blick
En tass som lyfts och ett huvud som läggs på sned.
Öron som försöker uppfatta och förstå...
Din hund.

Han bad inte att få komma till Dig
Han bara kom för att Du ville ha honom
Han kom till Dig för att ge Dig vänskap
då andra sviker
sympati då andra är emot Dig
trofasthet då andra baktalar Dig
Han kom för att ge Dig kärlek
då Du känner Dig utelämnad
sällskap då Du är ensam

Han gör Dig på gott humör då Du är ledsen
tar emot Dig med glädjetjut
då Du äntligen kommer hem

Han är någon som behöver Dig
någon att smeka, leka med
och ha roligt tillsammans med
Han är beroende av Din omtanke
och Din kärlek
Han protesterar inte
då Du missförstår honom
Han är utlämnad till Dig
på gott och ont

Han ger Dig sköna
avkopplande promenader
Han ger Dig sällskap
Han ger Dig kärlek och glädje
Han vaktar och skyddar Dig
Han varnar om främmande kommer
Han överger Dig inte så länge han lever
Han ger Dig trygghet

Vad ger Du?
Jag kommer ALDRIG kunna ge Bamse det han ger mig.. Han ger mig så mycket mer än vad jag ger honom.. Jag gör mitt bästa för att han ska få det bästa men ändå tycker jag att han förtjänar mer. Han ger mig så mycket..

Jag älskar att komma hem för jag vet att det alltid finns någon som välkomnar mig.. Någon som har saknat mig.. Någon som blir glad av att jag kommer hem..
Vad jag än skriver, kan jag ändå inte beskriva min kärlek till Bamse.. Min tacksamhet för att han finns där.. När vi skaffade honom, anade jag inte hur mycket han skulle betyda för mig..

Jag är rädd för den dagen Bamse lämnar oss.. Ärligt talat, jag vet INTE vad jag skulle göra.. Förhoppningsvis har vi många år kvar tillsammans och jag kommer uppskatta VARENDA dag..


Jag älskar dig, Bamse

13 jan -10

Datum: 2010-01-13 | Tid: 12:02:56
Vad för hjärngympa brukar ni köra med er hund? Vill ha många tips! :) Jag älskar att göra olika hjärngympa så att Bamse får klura ut saker.. Det älskar även han. Men jag börjar få slut på ideer.. Så ge hit med tips! :)

Sen blir det att ta en DW promenad med Bamse. Har inte hunnit ta en riktig DW promenad då jag jobbade i måndags och även igår natt till idag. Imorgon jobbar jag natt igen så det får bli idag.. :) Ser fram emot det! Med Bamses nya sele.. Även om man känner sig väldigt trött efter ha jobbat natt.. Men jag lär bli pigg när det är dags för promenad.. :) Då får vi äntligen prova selen på "riktigt"..

Min hjärna hänger inte med just nu så det får bli kort inlägg nu.. ;)

Vad händer till helgen för er?

11 jan -10

Datum: 2010-01-11 | Tid: 21:43:12


Koppel som vi fick på köpet eftersom vi fick vänta väldigt länge..


Det bästa med koppel är detta! Perfekt när man vill ha Bamse nära :)

11 jan -10

Datum: 2010-01-11 | Tid: 20:22:25
Har fått hem selen och halsbandet!! :thumbup:
Dessutom fick vi koppel på köpet eftersom vi fick vänta väldigt länge.. Så nöjd med dessa!!!

Ska lägga in bilder sen.. Så otroligt nöjd! :)

8 jan -10

Datum: 2010-01-08 | Tid: 22:25:54
Vår nästa (förhoppningsvis) ras blir:


Boxer :)

En underbar ras!! Hund2009 i Stockholm, alltså jag tycker verkligen synd om Linda som fick stå ut med mig som tjatade om alla boxer som fanns där :D

Har många kennel som jag har sparat.. Det finns även en (som jag hittade) i Örebro och jag har funderat på att ta kontakt med dem oich hälsa på dem.. Bara för att prata med dem och lära känna rasen ännu mer.. :)

Har även sparat många kennel för några andra raser som vi är intresserade av.. Men boxer är en ras som jag verkligen är förtjust i.

Ja vi får se vad som händer.. (Linda......;););))

7 jan -10

Datum: 2010-01-07 | Tid: 12:51:19
Idag drog jag ut med Bamse. Han fick dra Anton halva området.. Båda Anton & Bamse älskar det.. :) Riktigt härligt att se.. Tyvärr så blev det inga bilder då jag ville fokusera på dem och ingen annan följde med så ingen kunde fota oss..

Jag har lärt Bamse ett nytt trick.. Spela död.. Alltså han är otroligt söt när han spelar död :D får ta och filma sen och lägga upp här..

Och nej WP sele och halsbandet har inte kommit än... :( HOPPAS verkligen att det kommer nästa vecka.. Om inte så får jag väl kontakta dem igen.. Tycker att det har gått för lång tid nu.. Vi som hade massa planer under julen men allt blev fel.. Tur att man har Lindas nomesele så länge..

I nästa inlägg ska jag skriva vilken ras som förhoppningsvis blir vår nästa ras om man har lyckats övertala Martin :)


Vad händer till helgen för er? För mig blir det nog en lugn helg.. Sen är det dags att börja jobba igen efter lovet..

2 jan -10

Datum: 2010-01-02 | Tid: 19:23:30
Såhär trött var Bamse igår :)

Idag drog vi ut på DW promenad med Becky, Emil och ungarna & hundarna. Bamse drog Anton runt området. Det gick bra och som vanligt så märktes det att han älskade det :)


Här gick vi till Becky :)
Snart kommer bebisen ut!! Längtar :)

Ett filmklipp på ungarna :) hur söta är de inte?!Idag har jag äntligen köpt hundboken 2010, den är bra. Har också haft 2009. Den ska bara handla om Bamse.. :)Såhär fina var de på nyårsafton. Anton & Tindra.. De två betyder väldigt mycket för mig.. Mina syskonbarn.. De är så otroligt underbara.. De börjar bli stora och det vill jag inte.. :( Någon som vet hur man kan stoppa dem? Så att de förblir små.. Mina älsklingar!! <3

1 jan -10

Datum: 2010-01-01 | Tid: 22:47:20
Ja nu får man lära sig att skriva -10.. Ja nu får vi se hur lång tid det tar innan jag äntligen skriver -10 utan att först skriva -09 :p

Vi är väldigt stolta över Bamse! Vi firade med familjen och det var väldigt mysigt. Vi åt god middag och efterrätt. Sen spelade vi poker med pengar. Gissa vem som vann? Behöver jag ens säga det? :thumbup: så nu är plånboken lite tyngre ;) eller min ficka då jag inte har någon plånbok. Tips till er som funderar på vad ni ska köpa till mig den 13 feb ;) för då är man 22 år..

Jaja tillbaka till ämnet.. Det var faktiskt inte så mycket fyrverkerier som det annars brukar vara. Bra tycker vi så det inte blev mycket på en gång för Bamse. När klockan närmade sig kl 22 började det smälla överallt.. Vi blev klara med poker runt tjugo i tolv så vi tog på oss jackor och tog med champagne & glas.

Bamse reagerade inget alls. Ibland blev han glad. Emil & Martin tog en promenad med hundarna runt 19.00 och Bamse blev väldigt glad när det smällde.

Kl 00.00 var vi ute och det smällde till ÖVERALLT.. En barnfamilj tände fyrverkerier med barn på MAX 1-2 meter avstånd. Vilka idioter!

Det var riktigt vackert därute. Bamse reagerade inget alls. Väldigt skönt! Inne sov han hela tiden.. Men jag kommer inte ha med Bamse ute igen då jag tror att det gör ont i deras öron. Igår ville vi bara prova för att se hur han reagerade..

Men ja nu vet vi i alla fall..

Idag drog vi ut på DW promenad. Egentligen skulle Bamse dra Anton eller Tindra men de skulle precis äta när vi gick ut. Så han fick dra däcket på pulkan istället. Imorgon ska han få dra någon av barnen. Vem det blir får vi se imorgon. Tror nog på Anrton då han har tjatat lite om det :)

Nyss tittade vi på Paranormal Activity. Alltså den filmen är kass.. Visst, det fanns lite spännande i filmen men annars, Nej tack till filmen. Martin tycker också att filmen inte är bra. Eftersom jag är döv, fick Martin berätta vad för ljud som hördes. Det gör han alltid när vi tittar på film så jag kan hänga med :) snäll pojkvän man har, va? :) Även Becky (syrran) brukar göra det..

Ser att det blir tråkigt inlägg men imorgon kommer det bilder.. Vi ska även köpa hövåg så vi kan veta exakt hur mycket Bamse drar :)

Hur hade ni det igår? Hur gick det för er hund(ar)?

RSS 2.0