17 sep -09

Datum: 2009-09-17 | Tid: 09:52:40
Igår var vi på öppen träning.. Bamse var väldigt duktig (som vanligt om man får säga så:) ) Det kommer bilder lite senare..

Sen vi hämtat Bamse, har han visat att han älskar lydnad.. Han älskar att lyssna på oss och vänta på att vi ska ge honom någon uppgift. Har fått många kommentarer om att det är väldigt tydligen att Bamse älskar att lyda en..

Han vill alltid vara en till lags.. När han vet att vi ska träna, ställer han alltid upp på det.. Det märks att han älskar det! "Satsa på lydnad, han kommer bli en stor stjärna inom det" fick jag höra av en hundinstruktör :)

Vi har testat så många saker med honom men inget tilltalar honom lika mycket som lydnad (tex rallylydnad).. Kanske är det för att jag själv tycker att det är roligt? :)

Men det spelar ingen roill om hunden älskar det eller inte, det är ändå viktigt att ha grundlydnad.. Känner tyvärr många som inte tränar sina hundar och sen klagar på att deras hundar inte lyssnar.. Hallå?! Ert eget fel ju! Vissa känenr sig nog träffade....

Är det verkligen ingen som har några hundsidor?! Jag som har MASSA :/

Det kommer bilder sen. Håll utkik :)

Kommentarer
» Patricia & Duke

Ja det är jätte roligt, problemet är bara att hitta hundar som vill leka. Ingen av dom vi träffar vill leka med Duke :p. Han är rätt jobbig tycker dom. Han lägger ju sig ner på marken och sen hoppar upp o slår tassarna om halsen och "kramas" sedan hoppar han ner igen och springer runt som en galning och busar o skoj-biter o kramas o håller på och det är ju bara valpar som tycker det är roligt för dom gör ju likadant xD. Alla vuxna hundar bara backar o går iväg o då blir han så förtvivlad så han skäll-pratar för o få igång dom men då går dom bara ännu längre bort :P. Så det är lite synd att han inte får leka så mycket med andra. Men schäfervalpen är ju med på noterna :D så dom har skitkul!

Det är bara en sak vi behöver träna mycket på och det är verkligen passivitet, han måste ju kunna se andra hundar utan bli förtvivlad över att inte få hälsa eller leka. När vi är ute o går med andra hundar så drar han så han stryper sig själv så vi måste träna stenhårt med att gå "fot" eller iallafall inte dra.



Ah vad roligt! Tyckte Bamse att det var skoj? :D Tränade ni helt själva eller gjorde ni gruppövningar?

Datum: 2009-09-17 | Tid: 09:58:51     Url: http://dukesdagbok.blogg.se/
» Cissi

vad är det för sidor du är ute efter? :) finns ju massa olika forum, både rasrelaterade och hund överlag, webbshoper, sidor om träning, osv osv.

Datum: 2009-09-17 | Tid: 10:09:33     Url: http://ceciliakaye.blogg.se/
» Trican

Som Cissi skrev, det finns ju hur mycket sidor som hellst.. Vilka är dina favoriter?

Perfekt, tack, ska titta in och läsa där lite senare=)

Datum: 2009-09-17 | Tid: 10:41:57     Url: http://www.metrobloggen.se/tila
» Cissi

ja usch, folk är inte sanna! :( hm okej, då ska vi se.. www.vovve.net , pitbullforum.se , www.swba.net , www.bamsesbollar.se , www.canis.se , www.hundonline.se , www.hattifnatt.com är några jag tycker är bra ock roliga.

Datum: 2009-09-17 | Tid: 10:50:10     Url: http://ceciliakaye.blogg.se/
» Patricia & Duke

Mhm oftast får han ju inte hälsa på andra hundar och jag försöker få honom att koncentrera sig på mig, locka o busa med honom, få honom att sitta och göra lite lydnad medan den andra hunden passerar så han inte bryr sig om den och det funkar oftast.

Han är mycket bättre på att gå fot ensam med mig. Så fort killen kommer med så springer han bara hit o dit och jag får börja om från början xD. Men det löser sig nog han är ju fortfarande ung och lär sig :).

Datum: 2009-09-17 | Tid: 11:17:33     Url: http://dukesdagbok.blogg.se/
» Trican

Tack för sidtipsen, nu har jag lite att klicka in på nu när sambon sover;)..

Jag brukar kika in på samojed.sphk.se (den sidan kanske inte rör dej så mycket hihi) sedan vovve.net och hundsport.se

Men som sakt det fins hur mycket som hellst. Ofta är jag ju inne på typ shoppingsidor också (blir bara så tokig eftersom allt är bara anpassat till yttepyttesmå hundar=(..

Datum: 2009-09-17 | Tid: 11:57:08     Url: http://www.metrobloggen.se/tila
» Trican

Hihi jaa, pappa är helt helt kapitel för sej;)

Datum: 2009-09-17 | Tid: 11:59:37     Url: http://www.metrobloggen.se/tila
» Chi

Det är absolut inte hundens fel om den inte lyssnar, det är helt och hållet ägarens. Jag vet precis hur jag ska gå tillväga när jag tränar dem men har inte tålamodet. Det skulle vara jättekul om mina små rackare löd mej. Vissa saker har dom fått lära sej som att stanna när jag öppnar ytterdörren. Släpper jag Tyson och Liston lösa så stannar dom när jag säger till dem och kommer också när jag ropar på dem och det är ju skönt. Hoppas de andra också lär sej lyssna, dom förstår ju mer ju äldre dom blir.

Datum: 2009-09-17 | Tid: 12:04:19     Url: http://www.metrobloggen.se/huahua
» Elenor

Bra jobbat ni! ;)



Alfred har blivit lite bättre men bra att träna med många hundar så han behöver träna mer med de, vet du vad jag menar! ;)

Datum: 2009-09-17 | Tid: 12:04:30     Url: http://ellyellis.blogg.se/
» Nicole

Alfons älskar med lydnad, tävlingslydnad. Finns inget roligare enligt honom :)

Datum: 2009-09-17 | Tid: 12:29:04     Url: http://convictionsdeamon.wordpress.com
» Cissi

njae, jag tyckte den var skittråkig faktiskt. och så var det en ganska gammal upplaga, så det var nästan bara rak text genom hela boken. hade hört att den skulle vara jättebra, men nej. kanske hade för höga förväntningar också, man vet aldrig. :)

Datum: 2009-09-17 | Tid: 12:48:54     Url: http://ceciliakaye.blogg.se/
» Trican

Nae jag tycker det är jätte tråkigt för jag är också en sådan tönt som vill klä min bjässe i söta koppel, halsband och sådant=/

Datum: 2009-09-17 | Tid: 12:51:55     Url: http://www.metrobloggen.se/tila
» Linda & Azi

really! duktiga söta bamse :)



har u massor, råå skriv alla t min blogg då ;)

Datum: 2009-09-17 | Tid: 20:05:03     Url: http://astirazalea.blogg.se/
» Linda & Azi

jag känner mig träffad, hur göra? :S

Datum: 2009-09-17 | Tid: 20:05:52     Url: http://astirazalea.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P




Trackback
RSS 2.0