Bamse

Namn: Bamse
Ras: Amstaff/rottweiler
Född: 5 april -08
Kön: Hane
Kastrerad: Ja
Vikt: 40 kg
Höjd: 68 cm
Färg: Brun
Höftstatus: A
Armbågsstatus: Ua
Foder: Standardt normal
Dålig ovana: Retar upp hundar som avskyr honom och sen springer därifrån
Allra första bästa vän: Kovo, siberian husky/border collie, som sorgligt nog dog av tarmvred
Tycker om: Att träna och leka med andra hundar
Tycker inte om: Öron rengöring
Egenskaper: Snäll, klumpig, alltid glad
Hans favoritgodis: Korvar som han gör vad som helst för
Extra: Jag kör teckenspråk med honom

Varför valde vi att bli hundägare?
Jag och Martin har samma intresse, hundar. När vi hade varit tillsammans i två år, började vi prata om att någon gång i framtiden skaffa hund tillsammans. Vi började prata om vilka raser, vad vi ville göra med hunden och mycket annat. Två år senare bestämde vi att skaffa hund.

Varför just blandras?
Vi hade bestämt att ha rottweiler eller amstaff. Vi letade runt och vi hittade en annons, renrasiga amstaff valpar. Vi åkte dit och tittade på valparna. Men det fanns bara en som inte var tingad. Vi tittade på den och den var riktigt söt. Svart med lite vit. Vi fick gosa lite med den och så. Men det var något i mig som inte kunde säga att jag verkligen ville ha just den valpen. Något stämde inte. Vi fick fundera i två timmar om vi ville ha den eller inte. Vi diskuterade länge och bestämde oss för att inte ta den. Det kändes inte rätt. Så vi letade vidare och en annons dök upp, amstaff/rottweiler valpar. Vi såg en bild på föräldrarna och en film på valparna. Vi kunde inte låta bli att åka dit och titta på valparna. Vi sa till varandra att inte ta ett för hastigt beslut. Där blev vi riktigt förtjusta i Bamse. Det kändes så rätt  Därför kunde vi inte låta bli att tinga Bamse :) Vår planering var att ta en renrasig men det blev inte så. :)

Varför just Bamse av alla?
Vi gick in i köket där valparna fanns. Uppfödaren sa att vi skulle vara ensamma och bekanta oss med valparna. Så vi satte oss där själva och tittade på valparna som sprang runt och var väldigt nyfikna på oss. Så söta! Men det var en valp som inte sprang till oss. Den liksom smög bakom deras låda och jag kollade vad han gjorde. Då såg jag att han satt där och bajsade. Han tttade på mig precis som om han skämdes. Sen gick han "ut" från lådan oc stod mittemot mig. Han såg på mig och sprang mot mig och tog snöre på mina byxor. Han började leka med den och mitt hjärta smälte direkt. Jag tog upp honom och han började busa med mig. Vet inte hur länge vi satte där. Läänge iaf :) Martin hade blivit förtjust i en tik. Men jag hade bestämt att inte ha en tik så jag var tveksam. Så vi fick sitta där och diskutera. Då sprang Bamse till Martin och började busa med honom. Sen fanns det en svart som vi också blev förtjusta i. Men det var något extra med Bamse. Vi diskuterade länge och båda kom överens om att det var något extra med Bamse och då valde vi Bamse. Något som vi verkligen inte ångrar!

Han är väldigt speciell! :)

RSS 2.0