31 aug -09

Datum: 2009-08-31 | Tid: 15:12:06
Ja nu är man piggare! :) Iförrgår blev det mest lek för Bamse :) Vi var i inhägnaden med Elenor & Alfred. Bamse och Alfred lekte medan vi pratade.. 



Senare på kvällen träffade Bamse en border collie Molly som inte tyckte om Bamse. Bamse stod där och undrade varför Molly inte ville leka. Kanske är det för att Molly är lite osäker på Bamse. Så Bamse gav upp och la sig och tittade med sina sorgsna ögon. Precis som han tänkte "Varför vill du inte leka??". Ja sånt händer :)

Igår var vi på två olika hundträffar. Kl tolv åkte jag och Bamse med några till hundträff i Brickebacken. Vi gick på tipspromenad med hundfrågor. Gissa vem som vann? Behöver jag ens säga något? ;) ;) JAG! :) Fick ny kamp leksak och hund handduk i microfibrer. Precis vad jag behöver!!

Sen fick hundarna sitta medan vi andra pratade. Vi delade med oss lite tips och frågor om olika problem som vi har med våra hundar. Sen tränade vi våra hundar. Bamse var väldigt duktig och fokuserade hela tiden på mig :) Ibland skällade han för att han var frustrerad. Men då ignorerade jag honom. Då slutade han. Fick en del kommenterarer om Bamse vilket var väldigt kul! :) Vi var där ungefär 3½ timmar. Vi var hemma runt kl 4.



Finns massa bilder men det räcker med att visa vilka hundar som var där :)

Sen åt hela familjen middag och sen var det hundträff igen halv 6 med hundstyrkan (www.hundstyrkan.se).

Där var Bamse inte duktig. Helt okoncentrerad och väldigt frustrerad. Men det är ju alltid bra att träna honom :) Man blev lite irriterad ibland men samtidigt tänkte jag "om man inte tränar honom vid såna situationer, kan det inte bli bättre". Bamse fick sitta vid en stolpe medan andra hundar tränade. Bamse skällade ibland men sen blev han lugn. Men han fick sitta kvar där, han är sån som alltid vill vara med på allt. Så jag tog chansen att träna honom. Fick lite konstiga blickar från andra precis som om de tänkte "jaha ouppfostrad" men jag försökte att inte bry mig. Vet själv att Bamse är väldigt uppfostrad för att vara 18 månader :) Vi var med på en övning. Sen att han vid en stolpe vid andra övningar.



Mitt problem med honom är att han ibland går upp i varv när det är många nya hundar där. Men bara att träna! :) Tror att han behöver träna på att vara passiv i en situation där det händer mycket. Kanske har ni några bra övningar? Ge hit! :)

Vi var hemma runt halv åtta. Då var Bamse väldigt väldigt trött.

Är väldigt stolt över Bamse! :) Även att han var okoncentrerad vid hundstyrkans hundträff.

Imorse vaknade jag och tog ut Bamse. Men han var sur och gick långt bak. Han orkade inte gå ut. Han hann inte vila något igår tills det var kväll. Så han var väl fortfarande trött. Vi gick hem och han sprang direkt till vår säng och sova :)

Idag fick jag världens bästa brev!! Från SKK..
HD: A
ED: 0

Dagen kan inte bli bättre!!! :)

Kommentarer
» Callo

det var ju toppen och du måste vara lycklig för det.. mackan med.. självklart man bli glad.. men suck ingen bild på ballo som var med.. vill se ballo i bilden..

Datum: 2009-08-31 | Tid: 15:37:07
» Rebecka

Ojoj vilken dag för Bamse, inte konstigt att han var okoncentrerad på kvällen ju, han orkade inte :):)

Tycker det var en bra aktiveringsdag för hundarna igår...

Skönt att Bamse är helt frisk med höfterna osv...

Fina bilder men lustig på mig hehe :):)

Datum: 2009-08-31 | Tid: 15:49:52     Url: http://beems.blogg.se/
» Olga

MEGAGRATTIS till HD/AD resultatet! Kan inte bli bättre!



Selen tog några timamr at sy men det var värt det :)

Datum: 2009-08-31 | Tid: 17:35:55     Url: http://meandmydoggs.blogg.se/
» Silje

Å vad roligt!! Vilken dag ni har haft!

Har också det problemet med Clifford. Men det är mest när han hör andra hundar men inte kan se dom... Då lyssnar han inte ALLS på mig, så det får vi träna på.

Skall göra en sån lista :)

Datum: 2009-09-01 | Tid: 08:59:11     Url: http://life-of-cs.blogspot.com
» Sia

Åh fina bilder!

Åå förstår att ni blir lyckliga!!

Skönt få bra nyheter ! :)

Datum: 2009-09-01 | Tid: 11:02:17
» Linda & Azi

Duktig Bamse! Nyhet Nyhet sen ;D



LYCKLIG!

Datum: 2009-09-01 | Tid: 11:36:59     Url: http://astirazalea.blogg.se/
» kicki fohlin-svensson

Ett tips att ta till när hunden blir lite stressad av andra hundar!

Släng ut otroligt pyttesmå godisbitar som han får leta lite efter, kan hjälpa!



Man kan också träna in en övning som kallas för "ryggsäcken". Sätt hunden framför dig, du ska själv sitta ned. Hunden ska altså vara mellan dina knän. Håll fast och smek lugnade på bogen och sidorna. När hunden är jättelugn och slappnar av, belöna! Var tyst själv under hela övningen. Om man säger sitt eller något annat blir det ingen passivitetsövning utan en aktivitet istället!

Självklart bäst att träna in på små valpar men det går även med äldre hundar. Träna först hemma i lugn miljö för att sedan öka störningen.

Stora hundar kan man ha svårt att få ned mellan sina knän, det går lika bra att stå med hunden vid sidan och invänta lugn! Om man har tränat detta väldigt mycket så "vet" hunden att när du är lugn och still ska även hunden vara det!

Men räkna med många träningstimmar hemma innan man kan träna med störning.

Lycka till!

/ Kicki Fohlin-Svensson, Rexago Hundskola

Datum: 2009-09-01 | Tid: 21:12:15     Url: http://kickifohlin.blogg.se/
» Linda & Azi

sista bilden på han å alfred - bamse är så snygg då!

Datum: 2009-09-04 | Tid: 23:38:18     Url: http://astirazalea.blogg.se/
» Lollo

Finns inhängnaden för allmänheten så att vem som helst får gå dit med sin hund? eller måste man vara medlem i nått? :)

Datum: 2009-09-10 | Tid: 20:58:42     Url: http://spiken85.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P




Trackback
RSS 2.0